Prijateljstvo na preizkušnji

Foto: Žurnal24
Foto: Žurnal24 main
Prijateljstva so na preizkušnji vsak dan, krog prijateljev pa se z leti bistveno manjša, kot je pokazala obsežna raziskava Koliko smo nežni, ki jo je Milka izvedla tudi v Sloveniji.
Oglej si celoten članek

Ste dovolj pozorni do svojih prijateljev?

Zaradi pomanjkanja časa, vsakdanjega stresa in sodobnega načina življenja, nimamo časa za nežnost, pozornost in iskrene pogovore z bližnjimi.

Celodnevna druženja in pitje kave z obveznim opazovanjem kavne usedline, večurni nakupovalni maratoni in odhodi v mesto na pijačo so zamenjali kratki telefonski pogovori, občasno sprehodi in praznovanja rojstnih dni. Tudi pri moških ni nič boljše. Spremljanje nogometnih tekem ob pivu z družbo, je že prava redkost.

Kakšno je pravo prijateljstvo?

Pravo prijateljstvo je neprecenljivo in vanj so vpletene globoke čustveno vezi. Prijatelj je nekdo, ki vas sprejema takšne, kot ste. Nekdo, ki mu zaupate in mu dovolite, da vas spozna z vsemi dobrimi in slabimi lastnostmi. Z najboljšimi prijatelji delite vse tisto, česar ne morete deliti z najbližjimi sorodniki. Prijateljski odnos lahko traja večno, ne glede na to, koliko časa preživite z osebo.

Kako ohranjati prijateljstvo?

Z malo dobre volje, motivacije in potrpežljivosti lahko ohranjate dolgoletna prijateljstva. Ne dovolite, da vam vsakodnevna rutina to onemogoči. Utrujenost ni izgovor, da se ne bi vzeli čas za srečanje in druženje.

Prijateljstvo se z malo truda nenehno razvija in poglablja. Največkrat je dovolj, če ste le vdani poslušalci, drugič je pomembno, da ste iskreni in jasno poveste svoje mnenje. Postavite se v kožo prijatelja. Poglejte stvari z njegovimi očmi. Bodite nežni v komunikaciji in pozorni, saj  boste morda vi naslednji, ki bo potreboval nasvet ali toplo besedo.

 

Obišči žurnal24.si

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.