Scenarnica 2018

Foto: Profimedia film
Nedelja, 1. april med 12. in 15. uro v Ljubljani.
Oglej si celoten članek

Društvo slovenskih režiserjev in Slovenski filmski center/ Slovenian film centre, javna agencija RS, že tretjič zapovrstjo organizirata polletno scenaristično delavnico, katere namen je intenzivno praktično delo v skupini pod strokovnim vodstvom gostujočega mentorja Srdjana Koljevića.

Srdjan Koljević je scenarist in režiser filmov Sivi kamion rdeče barve, Žena z zlomljenim nosom in Branil sem Mlado Bosno, scenarist filmov Klopka, Krogi, Nataša, Nebeška vaba in soscenarist filma Ivan , lanskoletnega prejemnika vesne za najboljši igrani celovečerni film. Na Fakulteti dramskih umetnosti v Beogradu predava scenaristiko. Je eden vodilnih tovrstnih strokovnjakov na področju JV Evrope.

Cilj scenaristične delavnice, ki bo potekala v Ljubljani šest vikendov od aprila do septembra, je razvoj ideje in zgodbe v scenarij za celovečerni igrani film in priprava tako razvitega scenarija do stopnje, primerne za prijavo na filmske delavnice in razpise doma ali v tujini.

Scenarnica je namenjena profesionalnim ustvarjalcem, že izkušenim scenaristom in režiserjem, kot tudi tistim, ki se na to pot šele podajajo. 

Rok za prijavo: 1. april 2018

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.