Oglaševanje
34 ogledov

Scenarnica 2018

film
Nedelja, 1. april med 12. in 15. uro v Ljubljani.

Društvo slovenskih režiserjev in Slovenski filmski center/ Slovenian film centre, javna agencija RS, že tretjič zapovrstjo organizirata polletno scenaristično delavnico, katere namen je intenzivno praktično delo v skupini pod strokovnim vodstvom gostujočega mentorja Srdjana Koljevića.

Srdjan Koljević je scenarist in režiser filmov Sivi kamion rdeče barve, Žena z zlomljenim nosom in Branil sem Mlado Bosno, scenarist filmov Klopka, Krogi, Nataša, Nebeška vaba in soscenarist filma Ivan , lanskoletnega prejemnika vesne za najboljši igrani celovečerni film. Na Fakulteti dramskih umetnosti v Beogradu predava scenaristiko. Je eden vodilnih tovrstnih strokovnjakov na področju JV Evrope.

Cilj scenaristične delavnice, ki bo potekala v Ljubljani šest vikendov od aprila do septembra, je razvoj ideje in zgodbe v scenarij za celovečerni igrani film in priprava tako razvitega scenarija do stopnje, primerne za prijavo na filmske delavnice in razpise doma ali v tujini.

Scenarnica je namenjena profesionalnim ustvarjalcem, že izkušenim scenaristom in režiserjem, kot tudi tistim, ki se na to pot šele podajajo. 

Rok za prijavo: 1. april 2018

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.