Z eSvetom v svetlejšo energetsko prihodnost

V prizadevanju za krepitev zanimanja in razumevanja o energiji in energetiki je pod okriljem družbe GEN energija nastalo spletno stičišče o energiji in energetiki eSvet. Ključ do odgovornih in strokovno utemeljenih odločitev o energetski prihodnosti se namreč skriva v energetski pismenosti državljanov in odločevalcev.
Oglej si celoten članek

V GEN energiji so na področju krepitve energetske pismenosti aktivni že več let. V letu 2011 so odprli Svet energije – interaktivno multimedijsko središče o energiji in energetiki, ki ga letno obišče med osem in deset tisoč obiskovalcev. Letos pa so v sodelovanju s strokovnimi partnerji (družbe v skupini GEN, Univerza v Mariboru, Institut Jožef Stefan, ELES, ARAO) pripravili spletno stičišče o energiji in energetiki, ki so ga poimenovali eSvet. 

Spletno stičišče eSvet bo zainteresiranim državljanom ponujalo strokovno utemeljena dejstva in številke o energiji, pomenu in rabi energije v vsakdanjem življenju, virih energije, s katerimi se oskrbujemo danes, s poudarkom na virih in tehnologijah za proizvodnjo električne energije ter pomenu zanesljive oskrbe z električno energijo – danes in jutri.

Projekt je zastavljen tako, da bo živel v sodelovanju s širšo energetsko strokovno javnostjo, ki bo lahko prispevala k obveščanju in ozaveščanju državljanov o aktualnih in relevantnih energetskih temah. Pomen eSveta se namreč skriva v priložnostih za vsebinsko nadgrajevanje in spodbujanje vključevanja širše strokovne javnosti v komunikacijo s spletnimi obiskovalci.

 Če vas zanima, koliko energije pri vsakdanjih življenjskih opravilih porabi povprečno slovensko gospodinjstvo, kje v Sloveniji proizvajamo električno energijo in kakšna je njena pot do uporabnikov oziroma, kako lahko izboljšamo energetsko učinkovitost, kliknite na http://www.esvet.si.Zakladnica vprašanj in odgovorov s področja energije, energetike in naše prihodnosti čaka na vas, da jo odkrijete …

Obišči žurnal24.si

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.