Oglaševanje
15 ogledov

Z eSvetom v svetlejšo energetsko prihodnost

V prizadevanju za krepitev zanimanja in razumevanja o energiji in energetiki je pod okriljem družbe GEN energija nastalo spletno stičišče o energiji in energetiki eSvet. Ključ do odgovornih in strokovno utemeljenih odločitev o energetski prihodnosti se namreč skriva v energetski pismenosti državljanov in odločevalcev.

V GEN energiji so na področju krepitve energetske pismenosti aktivni že več let. V letu 2011 so odprli Svet energije – interaktivno multimedijsko središče o energiji in energetiki, ki ga letno obišče med osem in deset tisoč obiskovalcev. Letos pa so v sodelovanju s strokovnimi partnerji (družbe v skupini GEN, Univerza v Mariboru, Institut Jožef Stefan, ELES, ARAO) pripravili spletno stičišče o energiji in energetiki, ki so ga poimenovali eSvet. 

Spletno stičišče eSvet bo zainteresiranim državljanom ponujalo strokovno utemeljena dejstva in številke o energiji, pomenu in rabi energije v vsakdanjem življenju, virih energije, s katerimi se oskrbujemo danes, s poudarkom na virih in tehnologijah za proizvodnjo električne energije ter pomenu zanesljive oskrbe z električno energijo – danes in jutri.

Projekt je zastavljen tako, da bo živel v sodelovanju s širšo energetsko strokovno javnostjo, ki bo lahko prispevala k obveščanju in ozaveščanju državljanov o aktualnih in relevantnih energetskih temah. Pomen eSveta se namreč skriva v priložnostih za vsebinsko nadgrajevanje in spodbujanje vključevanja širše strokovne javnosti v komunikacijo s spletnimi obiskovalci.

 Če vas zanima, koliko energije pri vsakdanjih življenjskih opravilih porabi povprečno slovensko gospodinjstvo, kje v Sloveniji proizvajamo električno energijo in kakšna je njena pot do uporabnikov oziroma, kako lahko izboljšamo energetsko učinkovitost, kliknite na http://www.esvet.si.Zakladnica vprašanj in odgovorov s področja energije, energetike in naše prihodnosti čaka na vas, da jo odkrijete …