Izjema pri koriščenju bonov

Foto: Profimedia
Začela se je planinska sezona in tudi ta bo zaradi epidemije drugačna. Drugače pa bo izzgledalo tudi koriščenje turističnih bonov v planinskih kočah.
Oglej si celoten članek

Z lepim vremenom in s sprostitvijo ukrepov se je uradno začela tudi planinska sezona, številne planinske koče tako že z nestrpnostjo pričakujejo predvsem domače goste, ki bodo za razliko od preteklih let letos prednjačili. V planinskih kočah je bilo namreč v zadnjih letih več kot 50 odstotkov tujih gostov, ki jih letos gotovo ne bo v takšnem številu. Vse upe tako polagajo na domače goste, ki se sicer v večini primerov odločajo za enodnevne obiske in manj prenočujejo v planinskih kočah. 

planinske koče Tudi ta del turizma bo letos prikrajšan

Foto: Manca Ogrin Češka koča na Spodnjih Ravneh Na Planinski zvezi Slovenije zato upajo, da jim bodo pri tem pomagali turistični boni. Veseli jih, da je država njihove predloge za koriščenje bonov v več delih upoštevala, saj bi bili v nasprotnem primeru prikrajšani. Zneski so namreč previsoki za enkratne nočitve z zajtrkom, ki v povprečju stanejo približno 25 evrov. 

Ker pa vse planinske postojanke nimajo povezave s spletom in posledično finančne povezave s Finančno upravo RS (FURS), bo koriščenje bonov v tem primeru izzgledalo nekoliko drugače. V takih postojankah bo tako treba storitev plačati in nato od FURS-a zahtevati povračilo sredstev.

Zaradi bolj preglednega delovanja v planinskih kočah pa bodo oskrbniki letos zahtevali tudi vnaprejšnje rezervacije prenočišč.

sproščanje ukrepov Nova realnost: v gore z masko in razkužilom

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.