Tako najceneje do Splita

Foto: Profimedia
V srce Dalmacije lahko odpotujemo na več načinov. Preverite, kateri izmed njih je najugodnejši.
Oglej si celoten članek

Split –  središčno mesto Dalmacije, kamor rad zaide vsak popotnik. Poleg možnosti obmorske sprostitve ponuja tudi nepozabne zabave za mlade in stare. Preverili smo, kako lahko do tja pridemo najceneje.

Na podlagi podatkov cen prevozov (AMZS, Slovenske železnice, Flixbus in Skyscanner) smo preverili, katero prevozno sredstvo je najcenejša izbira. Za primerjavo smo vzeli dva potnika iz Ljubljane v časovnem obdobju med 15. in 22. julijem.

Zbrani podatki Za toliko višje so letošnje cene na Hrvaškem

Z avtomobilom za približno 158 evrov

Najkrajša pot z osebnim avtomobilom iz Ljubljane preko mejnega prehoda Metlika znaša 468 kilometrov, kar pa časovno nanese približno pet ur brez prometnih zastojev. Poraba dizelskega goriva (7 l/100 km) je približno 40,43 evra v eno smer, sem pa moramo všteti še ceno vinjete in cestnine na Hrvaškem. Skupen znesek po izračunu AMZS znaša 78,82 evra, v obe smeri torej približno 157,64 evra. 

Vožnja z vlakom traja cel dan ali noč

Foto: Slovenske železnice Novi vlaki Stadler Če potujete z vlakom, je situacija nekoliko drugačna. Najcenejša povratna vozovnica za dve osebi vas bo stala 98 evrov, popotovanje pa bo trajalo ves dan ali noč.

 

 

 

 

CENE So počitnice na Hrvaškem res bolj ugodne kot v Grčiji?

Tiskovna konferenca Hrvaška: Turizem je pred kolapsom

Raznolike cene nizkocenovnega avtobusnega prevoznika

Cene (direktne) povratne avtobusne vozovnice nizkocenovnega prevoznika med Ljubljano in Splitom se gibajo med približno 80 in 240 evri za dve osebi. Cena je namreč odvisna od izbranega termina vožnje, čas vožnje pa se giblje od približno osem do devet ur in pol.

Bližina letališča ali oddaljen nizkocenovec?

Najhitrejša možnost je štiriinpol urni let, vendar pa povratna karta za dve osebi z letališča na Brniku stane 265 evrov (132,5 evra na osebo). Nizkocenovni prevoznik z letališča v Benetkah ponuja enourni povratni let za 102 evra, seveda pa je sem treba všteti še prevoz do letališča, ki brez popustov nanese približno 40 evrov po osebi.

Najceneje jo boste torej odnesli z avtobusnim prevozom, vprašanje pa je, če se vam to časovno res bolj splača.

Odškodnina Ali lahko za pokvarjene počitnice zahtevamo odškodnino?

 

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.