Popotnik
1401 ogledov

Tako najceneje do Splita

kovček zemljevid letalo potovanje turizem dopust
V srce Dalmacije lahko odpotujemo na več načinov. Preverite, kateri izmed njih je najugodnejši.

Split –  središčno mesto Dalmacije, kamor rad zaide vsak popotnik. Poleg možnosti obmorske sprostitve ponuja tudi nepozabne zabave za mlade in stare. Preverili smo, kako lahko do tja pridemo najceneje.

Na podlagi podatkov cen prevozov (AMZS, Slovenske železnice, Flixbus in Skyscanner) smo preverili, katero prevozno sredstvo je najcenejša izbira. Za primerjavo smo vzeli dva potnika iz Ljubljane v časovnem obdobju med 15. in 22. julijem.

Hrvaška obala Zbrani podatki Svet Za toliko višje so letošnje cene na Hrvaškem

Z avtomobilom za približno 158 evrov

Najkrajša pot z osebnim avtomobilom iz Ljubljane preko mejnega prehoda Metlika znaša 468 kilometrov, kar pa časovno nanese približno pet ur brez prometnih zastojev. Poraba dizelskega goriva (7 l/100 km) je približno 40,43 evra v eno smer, sem pa moramo všteti še ceno vinjete in cestnine na Hrvaškem. Skupen znesek po izračunu AMZS znaša 78,82 evra, v obe smeri torej približno 157,64 evra. 

Vožnja z vlakom traja cel dan ali noč

Novi vlaki Stadler | Avtor: Slovenske železnice Slovenske železnice
Če potujete z vlakom, je situacija nekoliko drugačna. Najcenejša povratna vozovnica za dve osebi vas bo stala 98 evrov, popotovanje pa bo trajalo ves dan ali noč.

 

 

 

 

počitnice hotel bazen CENE Popotnik So počitnice na Hrvaškem res bolj ugodne kot v Grčiji? Dubrovnik Tiskovna konferenca Svet Hrvaška: Turizem je pred kolapsom

Raznolike cene nizkocenovnega avtobusnega prevoznika

Cene (direktne) povratne avtobusne vozovnice nizkocenovnega prevoznika med Ljubljano in Splitom se gibajo med približno 80 in 240 evri za dve osebi. Cena je namreč odvisna od izbranega termina vožnje, čas vožnje pa se giblje od približno osem do devet ur in pol.

Bližina letališča ali oddaljen nizkocenovec?

Najhitrejša možnost je štiriinpol urni let, vendar pa povratna karta za dve osebi z letališča na Brniku stane 265 evrov (132,5 evra na osebo). Nizkocenovni prevoznik z letališča v Benetkah ponuja enourni povratni let za 102 evra, seveda pa je sem treba všteti še prevoz do letališča, ki brez popustov nanese približno 40 evrov po osebi.

Najceneje jo boste torej odnesli z avtobusnim prevozom, vprašanje pa je, če se vam to časovno res bolj splača.

<razno> 14.07.09 obala, morje, plaza, ljudje, dopust, pocitnice, Hrvaska, Odškodnina Slovenija Ali lahko za pokvarjene počitnice zahtevamo odškodnino?

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice