Takšne turistične atrakcije zagotovo še niste videli

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia
V Združenih arabskih emiratih načrtujejo osupljivo turistično atrakcijo. Bi jo upali preizkusiti?
Oglej si celoten članek

V gorah blizu tretjega največjega mesta v Združenih arabskih emiratih – mesta Šardža, je v načrtu edinstvena turistična nastanitev. Poimenovali so jo The Floating Retreat oziroma lebdeče letovišče.

Popotnik Economist Intelligence Unit: To je najdražje mesto na svetu

Nenavaden turistični kompleks bodo sestavljale šotorom podobne prizmaste enote, a te ne bodo trdno nameščene na tleh, temveč bodo visele med dvema skalnima grebenoma. Kot so pojasnili v dubajskem arhitekturnem biroju Ardh, ki je zasnoval to edinstveno strukturo, gre za "kombinacijo pustolovščine na prostem ter udobja in luksuza sodobnega bivanja".

Vsaka enota bo gostom ponujala vse potrebno za udobno in razkošno bivanje, so zagotovili arhitekti, ki gostom prav tako obljubljajo občutek kampiranja v naravi.

Foto: Profimedia lebdeče letovišče

"Šotori" tudi ne bodo povsem fiksni, mogoče jih bo spuščati in dvigati. To bo gostom omogočalo ogledati si okolico iz različnih zornih kotov.

Magazin Rajsko! To je novi dom naše voditeljice Turizem Turizem: Albanija prehitela vse države v Evropi

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.