Z dronom po Savi Bohinjki

Foto: Youtube
Foto: Youtube
Američan se je z wakeboardom in dronom odpravil po eni najlepših slovenskih rek.
Oglej si celoten članek

Ameriški športnik Brian Grubb velja za pionirja "wakeskating", športne panoge, ki trike iz rolkanja prenaša na vodo. S svojimi izjemnimi nastopi je Grubb za novo športno panogo lahko navdušil tudi podjetje Red Bull, ki ga že nekaj let podpira.

Sedaj se je Američan odločil za nov podvig. Čoln, posebno vlečnico ali posebno padalo, ki športnike z deskami po navadi vlečejo za sabo, je namreč zamenjal z dronom. Grubb si je že nekaj časa želel povezati nove tehnologije in »wakeskating«, zato je v sodelovanju s podjetjem Infineon izdelal 24 kilogramski dron, ki ga je varno vlekel po bistrih vodah Sava Bohinjke.

Naša dolina Vipavska dolina ne očara le tujih gostov

Dron ima moč 158 pametnih telefonov in Grubba za sabo lahko vleče do 10 minut, potem ga mora športnik ponovno napolniti. Močan dron pa lahko Američana dvigne tudi v zrak, da ta lahko izvaja svoje svetovno znane trike.

Posnetek To o Sloveniji pravita Jaka Blažič in Vlatko Čančar

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.