Arso razglasil najvišjo stopnjo ogroženosti, rdeči alarm

Arso je razglasil rdeči alarm.
Oglej si celoten članek

"Danes pozno zvečer in v noči na soboto pričakujemo v večjem delu države neurja z močnimi nalivi, sunki vetra, možen je tudi pojav toče," so zapisali na spletni strani agencije za okolja. Ta je oranžni alarm pred kratkim spremenila v rdeči alarm, to je najvišjo stopnjo ogroženosti, za večji del države. 

"Proženje neviht je zelo intenzivno. Zato je težko slediti razvoju in nastajanju nevihtnih celic," so še sporočili iz agencije za okolje. Radarsko sliko padavin lahko spremljate tukaj. 

Potek neurij spremljamo v tem članku. 

Ogrožena so lahko človeška življenja

Rdeči alarm pomeni, da so vremenske razmere lahko zelo nevarne. "Možni so zelo burni meteorološki pojavi. Na širšem območju je možen nastanek večje gmotne škode in nesreč, ogrožena so lahko človeška življenja," piše na spletni strani Arsa. 

Toča je že pustošila po Beli krajini, bralki je uničila avto. 

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 4

  • 21:06 8. Junij 2018.

    Ni problema. Tropske nevihte v podalpskih krajih, nič ne delamo narobe.

  • 17:52 8. Junij 2018.

    ojej ta monsanto bo vse unicil.

  • 17:48 8. Junij 2018.

    Google zdaj plačuje € 794 na € 982 na dan za delo na spletu od doma. Nikoli si nisem mislil, …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.