Slovenija
12402 ogledov

Arso razglasil najvišjo stopnjo ogroženosti, rdeči alarm

Arso je razglasil rdeči alarm.

"Danes pozno zvečer in v noči na soboto pričakujemo v večjem delu države neurja z močnimi nalivi, sunki vetra, možen je tudi pojav toče," so zapisali na spletni strani agencije za okolja. Ta je oranžni alarm pred kratkim spremenila v rdeči alarm, to je najvišjo stopnjo ogroženosti, za večji del države. 

"Proženje neviht je zelo intenzivno. Zato je težko slediti razvoju in nastajanju nevihtnih celic," so še sporočili iz agencije za okolje. Radarsko sliko padavin lahko spremljate tukaj. 

Potek neurij spremljamo v tem članku. 

Ogrožena so lahko človeška življenja

Rdeči alarm pomeni, da so vremenske razmere lahko zelo nevarne. "Možni so zelo burni meteorološki pojavi. Na širšem območju je možen nastanek večje gmotne škode in nesreč, ogrožena so lahko človeška življenja," piše na spletni strani Arsa. 

Toča je že pustošila po Beli krajini, bralki je uničila avto. 

Vreme Slovenija Slovenija v primežu neurij. Lovce na nevihte zasula toča.

Komentarjev 4
  • Notsocommon 21:06 08.junij 2018.

    Ni problema. Tropske nevihte v podalpskih krajih, nič ne delamo narobe.

  • Marko Kos 17:52 08.junij 2018.

    ojej ta monsanto bo vse unicil.

  • Ebony_Curr 17:48 08.junij 2018.

    Google zdaj plačuje € 794 na € 982 na dan za delo na spletu od doma. Nikoli si nisem mislil, da bom to lahko naredil, vendar moj najboljši učitelj zasluži več kot € 33500 mesečno, to počne, in ona me ...prikaži več je prepričala, da poskusim. Tudi novi ljudje lahko to naredijo enostavno in 600-dnevn0 naa dan in lahko zaslužijo višje s časom ... Tako sem začel ........... ❥❥❥ ❥❥ ❥❥❥ www.Money46.Com