Slovenija
29236 ogledov

Slovenija v primežu neurij. Lovce na nevihte zasula toča.

Arso
Najprej je bila na udaru Bela krajina, nato se je čez Ptuj pomaknila močnejša nevihta, ki potuje proti Pomurju.

"Čez Ptuj se je pomaknila močnejša nevihta, ki sedaj potuje proti Pomurju. Poleg toče in močnega naliva so zaradi linijske oblike celice možni tudi viharni sunki vetra," je nekaj čez pol deveto zvečer opozorila agencija za okolje. 

Pred tem je bilo središče nevihtnega dogajanja v okolici Celja. "Nad Slovenijo še vedno nastajajo močnejše nevihte. Trenutno je največ dogajanja vzhodno od Celja v okolici Šmarja pri Jelšah, kjer še obstaja velika verjetnost toče. V naslednjih urah bodo predvsem na severovzhodu države še nastajale močnejše nevihte," je petnajst minut čez sedem objavila agencija za okolje. 

Začelo se je okrog štirih. "Začelo se je dogajanje. Nad Gorskim Kotarjem je nastala nevihtna celica, ki se pomika proti Beli Krajini. Zaradi velikih radarskih odbojev je velika verjetnost toče," je Agencija za okolje objavila na Twitterju. Portal neurje.si je poročal, da se okolici Novega mesta bliža močnejša nevihta, pričakovati je mogoče močnejši vetrovni piš, močnejše nalive in debelejšo točo, enako sporočilo je objavil tudi Arso: "Neoslabljena nevihtna celica se iz Bele Krajine pomika proti Novemu mestu in okolici. Še vedno velika verjetnost toče." 

Razbiti so skoraj vsi avtomobili

Prejeli smo tudi že prve fotografije opuštošenja, bralki je toča popolnoma uničila avto. "Razbiti so skoraj vsi avtomobili," pravi.

Arso je zaradi verjetnosti močnih neurij oranžni alarm spremenil v rdeči alarm, to je najvišja stopnja ogroženosti, ki pomeni, da so ogrožena tudi človeška življenja. 

V okolici Celja in tik ob Zagrebu je trenutno najbolj pestro, nekaj pred sedmo poroča portal neurje.si in dodaja, da so nevihte in neurja možna tudi še zvečer in ponoči. Na svoji strani imajo fotografije toče iz okolice Podčetrtka ter grozeče oblake iz Laškega. 

Kakšno je trenutno stanje opozoril, si lahko ogledate tukaj. Radarsko sliko padavin lahko spremljate tukaj. 

Na udaru tudi Kozjansko

"Točenosna nevihtna celica je nastala tudi nad Kozjanskim. Pomika se proti severu," je približno 15 minut pred peto objavil Arso. Spodaj si lahko ogledate, kakšna toča je padala v okolici Črnomlja. 

Lovce na nevihte portala neurje.si je na robu nevihte zasula toča. 

Uprava za zaščito in reševanje je objavila tvit, v katerem daje nekaj nasvetov, kako ravnati med neurjem. Med drugim na prostem ne uporabljajte mobilnih telefonov, v objektih pa ne stacionarnih telefonov in električnih naprav. Če začne padati toča, ne poskušajte zaščititi avtomobila ali pridelkov na vrtu, saj toča lahko poškoduje vas. 

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 4
  • supreme 20:26 08.junij 2018.

    Dej se steri u 3pm

  • Ebony_Curr 17:48 08.junij 2018.

    Google zdaj plačuje € 794 na € 982 na dan za delo na spletu od doma. Nikoli si nisem mislil, da bom to lahko naredil, vendar moj najboljši učitelj zasluži več kot € 33500 mesečno, to počne, in ona me ...prikaži več je prepričala, da poskusim. Tudi novi ljudje lahko to naredijo enostavno in 600-dnevn0 na dan in lahko zaslužijo višje s časom ... Tako sem začel ........... ❥❥❥ ❥❥ ❥❥❥ www.Money46.Com