Bodite pozorni pri izpolnjevanju obrazcev za turistične bone

Foto: FURS obrazci turistični boni Foto: FURS obrazci turistični boni Foto: FURS obrazci turistični boni Foto: FURS obrazci turistični boni
Turistične bone že lahko unovčujemo, ob tem pa je treba izpolniti nekaj obrazcev.
Oglej si celoten članek

Od 19. junija lahko upravičenci unovčujejo turistične bone pri ponudnikih turističnih stortiev. Finančna uprava RS je na svoji spletni strani pripravila vse potrebne obrazce in navodila, da bo unovčevanje bonov potekalo brez težav. 

Za upravičence so na finančni upravi oblikovali štiri različne obrazce, ki so potrebni za unovečvanje bona. Dva obrazca (Potrditev unovčitve bona in Potrdilo o unovčitvi bona z izplačilom upravičencu) si lahko upravičenci prenesjo s strani finančne uprave, lahko pa ju dobijo tudi pri receptorju.

Vse informacije o turističnih bonih so zbrane tudi na posebni podstrani finančne uprave

Slovenija Tako izgleda turistični bon, prvi je že bil unovčen

Preostala dva obrazca (Pooblastilo tretji osebu za unovčitev bona in Izjava o prenosu bona) pa morajo upravičenci izpolniti doma in izročiti receptorju. Pri izpolnjevanju obrazca o prenosu bona se podatke o zakonitem zastopniku oziroma skrbniku upravičenca - prenosnika bona izpolni le za osebe z zakonitim zastopnikom ali skrbnikom. 

Primere, kako pravilno izpolniti obrazce, je finančna uprava objavila na svoji spletni strani. Primere si lahko ogledate tudi v zgornji galeriji. 

Izjema Možno je tudi izplačilo turističnega bona v denarju

Prvi turistični boni so bili unovčeni že v petek zjutraj. Bone, ki so v obliki dobroimetja pripisani posameznikovi davčni številki, bo mogoče unovčiti do konca leta. Pomembno je, da upravičenci, ki bi želeli koristiti bon, pred rezervacijo pri turističnem ponudniku preverijo, ali bone sprejemajo. 

Več informacij o turističnih bonih je zbranih tukaj

Unovčevanje bonov Podrobnosti o bonih: Ponudniki jih niso dolžni sprejeti

dezurni@zurnal24.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 14

  • 20:14 21. Junij 2020.

    ta gnila država po eni strani deli bombončke , ki jih je nabrala s pobiranjem davkov, po drugi strani pa …

  • 18:14 21. Junij 2020.

    zdaj pa naj bilokdo rece,da se drzava ni potrudla...v nekaterih dezavah,ki so malo jace od nase,niso ljudje dobili nic...

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.