Slovenija
29347 ogledov

Bodite pozorni pri izpolnjevanju obrazcev za turistične bone

Trnovo ob Soči
1/4
Jošt Gantar, arhiv Turizem dolina Soče
Turistične bone že lahko unovčujemo, ob tem pa je treba izpolniti nekaj obrazcev.

Od 19. junija lahko upravičenci unovčujejo turistične bone pri ponudnikih turističnih stortiev. Finančna uprava RS je na svoji spletni strani pripravila vse potrebne obrazce in navodila, da bo unovčevanje bonov potekalo brez težav. 

Za upravičence so na finančni upravi oblikovali štiri različne obrazce, ki so potrebni za unovečvanje bona. Dva obrazca (Potrditev unovčitve bona in Potrdilo o unovčitvi bona z izplačilom upravičencu) si lahko upravičenci prenesjo s strani finančne uprave, lahko pa ju dobijo tudi pri receptorju.

Vse informacije o turističnih bonih so zbrane tudi na posebni podstrani finančne uprave

Portoroški hoteli Slovenija Tako izgleda turistični bon, prvi je že bil unovčen

Preostala dva obrazca (Pooblastilo tretji osebu za unovčitev bona in Izjava o prenosu bona) pa morajo upravičenci izpolniti doma in izročiti receptorju. Pri izpolnjevanju obrazca o prenosu bona se podatke o zakonitem zastopniku oziroma skrbniku upravičenca - prenosnika bona izpolni le za osebe z zakonitim zastopnikom ali skrbnikom. 

Primere, kako pravilno izpolniti obrazce, je finančna uprava objavila na svoji spletni strani. Primere si lahko ogledate tudi v zgornji galeriji. 

Denar Izjema Slovenija Možno je tudi izplačilo turističnega bona v denarju

Prvi turistični boni so bili unovčeni že v petek zjutraj. Bone, ki so v obliki dobroimetja pripisani posameznikovi davčni številki, bo mogoče unovčiti do konca leta. Pomembno je, da upravičenci, ki bi želeli koristiti bon, pred rezervacijo pri turističnem ponudniku preverijo, ali bone sprejemajo. 

Več informacij o turističnih bonih je zbranih tukaj

Kopanje na Bledu Unovčevanje bonov Slovenija Podrobnosti o bonih: Ponudniki jih niso dolžni sprejeti

dezurni@zurnal24.si

 
Komentarjev 14
  • Avatar praufo
    praufo 20:14 21.junij 2020.

    ta gnila država po eni strani deli bombončke , ki jih je nabrala s pobiranjem davkov, po drugi strani pa gre s policijo nad državljane , ki se zbirajo po ustavnem redu te države ... res ne vem kaj nas ...prikaži več še čaka, vsak dan slabše

  • SonnyBlack 18:14 21.junij 2020.

    zdaj pa naj bilokdo rece,da se drzava ni potrudla...v nekaterih dezavah,ki so malo jace od nase,niso ljudje dobili nic...