Cerarjevi na evropske volitve tudi s hokejistom

Foto: Saša Despot
Foto: Saša Despot
SMC je predstavila listo za evropske volitve.
Oglej si celoten članek

Na listi za majske evropske volitve, ki so jo danes potrdili na seji sveta, bo osem kandidatov. Vodilni kandidat liste bo strankin poslanec Gregor Perič, na drugem mestu pa bo dolgoletna direktorica Višje strokovne šole za gostinstvo in turizem Maribor Helena Cvikl.

Poslanka Janja Sluga bo na tretjem mestu kandidatne liste, na četrtem bo nekdanji hokejski reprezentant Miha Rebolj, na petem poslanec Branislav Rajić. Sledita socialna delavka in nekdanja sekretarka na ministrstvu za delo Bojana Cvahte ter programska svetnica RTVS v odstopu Vesna Ugrinovski. Listo zaključuje aktualni državni sekretar na ministrstvu za okolje in prostor Aleš Prijon.

Kandidiral za župana Izole

Nosilec liste, 35-letni Perič, je bil na lanskih parlamentarnih volitvah v DZ izvoljen v Izoli, v DZ pa med drugim vodi odbor za gospodarstvo. Na lokalnih volitvah leta 2014 je bil kandidat SMC za župana občine Izola.

Danes je poudaril, da mu je v čast biti na čelu ekipe, ki je polna volje in energije za spremembe na bolje. Spomnil je, da se je v Sloveniji že večkrat govorilo o menjavi generacij. Majske evropske volitve so po njegovem mnenju ena od priložnosti za to in Perič verjame, da bo do tega tudi prišlo.

Jure Leben Odstopljeni minister Jure Leben izstopil iz SMC

Bulčeve na listi ni

Med kandidati SMC, kot je znano, ni evropske komisarke iz njihovih vrst Violete Bulc. Že prej je povedala, da bo v sedemčlanski volilni ekipi evropskih liberalcev (Alde), v Sloveniji pa bo podpirala liberalne stranke, zlasti SMC.

Cerar: Glasniki moderne politične misli

Predsednik SMC Miro Cerar je ob današnji predstavitvi kandidatne liste v poslanici izpostavil, da želijo biti v SMC tudi v prihodnje glasniki moderne politične misli v slovenski politiki. Ne "hipne mode", ampak evropske dediščine moderne vladavine prava, demokracije, države blaginje, človekovih pravic, razvoja za mir, je dejal.

Letošnje volitve so po Cerarjevih besedah odgovornost in priložnost za vsakega od polnoletnih državljank in državljanov, "da za trenutek vzame svojo usodo v svoje roke in z volilnim lističem, na katerem lahko izbira ne le stranke, ampak tudi posameznika ali posameznico na njem, prispeva svoj glas k temu, kakšno prihodnost bomo živeli".

Slovenija Cerar strmoglavil

"Škodljivo" Cerar: "Ta Janševa je pa sploh lovska"

dezurni@zurnal24.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 3

  • 09:37 22. Marec 2019.

    Ne vem,kako lahko kandidira za EU poslanca nekdo,ki ima pretepaško zgodovino,saj,če me spomin ne vara še do danes ni rešen …

  • 23:03 21. Marec 2019.

    Gospod Cerar, zelo ste nas razočarali, zato je vaša stranka v fazi umiranja. Ne smešite se več z vztrajanjem, saj …

  • 21:49 21. Marec 2019.

    Saj vemo,kako je z modo-traja le kratek čas in točno tako je tudi s Cmerarjevo stranko....

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.