Slovenija
860 ogledov

Cerarjevi na evropske volitve tudi s hokejistom

SMC kongres Saša Despot
SMC je predstavila listo za evropske volitve.

Na listi za majske evropske volitve, ki so jo danes potrdili na seji sveta, bo osem kandidatov. Vodilni kandidat liste bo strankin poslanec Gregor Perič, na drugem mestu pa bo dolgoletna direktorica Višje strokovne šole za gostinstvo in turizem Maribor Helena Cvikl.

Poslanka Janja Sluga bo na tretjem mestu kandidatne liste, na četrtem bo nekdanji hokejski reprezentant Miha Rebolj, na petem poslanec Branislav Rajić. Sledita socialna delavka in nekdanja sekretarka na ministrstvu za delo Bojana Cvahte ter programska svetnica RTVS v odstopu Vesna Ugrinovski. Listo zaključuje aktualni državni sekretar na ministrstvu za okolje in prostor Aleš Prijon.

Kandidiral za župana Izole

Nosilec liste, 35-letni Perič, je bil na lanskih parlamentarnih volitvah v DZ izvoljen v Izoli, v DZ pa med drugim vodi odbor za gospodarstvo. Na lokalnih volitvah leta 2014 je bil kandidat SMC za župana občine Izola.

Danes je poudaril, da mu je v čast biti na čelu ekipe, ki je polna volje in energije za spremembe na bolje. Spomnil je, da se je v Sloveniji že večkrat govorilo o menjavi generacij. Majske evropske volitve so po njegovem mnenju ena od priložnosti za to in Perič verjame, da bo do tega tudi prišlo.

Jure Leben Jure Leben Slovenija Odstopljeni minister Jure Leben izstopil iz SMC

Bulčeve na listi ni

Med kandidati SMC, kot je znano, ni evropske komisarke iz njihovih vrst Violete Bulc. Že prej je povedala, da bo v sedemčlanski volilni ekipi evropskih liberalcev (Alde), v Sloveniji pa bo podpirala liberalne stranke, zlasti SMC.

Cerar: Glasniki moderne politične misli

Predsednik SMC Miro Cerar je ob današnji predstavitvi kandidatne liste v poslanici izpostavil, da želijo biti v SMC tudi v prihodnje glasniki moderne politične misli v slovenski politiki. Ne "hipne mode", ampak evropske dediščine moderne vladavine prava, demokracije, države blaginje, človekovih pravic, razvoja za mir, je dejal.

Letošnje volitve so po Cerarjevih besedah odgovornost in priložnost za vsakega od polnoletnih državljank in državljanov, "da za trenutek vzame svojo usodo v svoje roke in z volilnim lističem, na katerem lahko izbira ne le stranke, ampak tudi posameznika ali posameznico na njem, prispeva svoj glas k temu, kakšno prihodnost bomo živeli".

Miro Cerar Slovenija Cerar strmoglavil Miro Cerar "Škodljivo" Slovenija Cerar: "Ta Janševa je pa sploh lovska"

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 3
  • e213b2535978aaf6e413f72233bf2dc07a5a81a8 09:37 22.marec 2019.

    Ne vem,kako lahko kandidira za EU poslanca nekdo,ki ima pretepaško zgodovino,saj,če me spomin ne vara še do danes ni rešen pretep med hokejisti v Zgornjesavski dolini??Sicer je pa Cerar pokazal,kakšna moralno-etična načela ma on in njegova stranka!

  • Janez_53 23:03 21.marec 2019.

    Gospod Cerar, zelo ste nas razočarali, zato je vaša stranka v fazi umiranja. Ne smešite se več z vztrajanjem, saj ste svojo veliko priložnost, ki smo vam jo dali (močno razočarani volivci), zapravili! Nesposobnost, napuh, pokvarjenost, mlahavost, dvojna merila itd ...prikaži več so vas (in stranko) odnesli na smetišče zgodovine. Od obljubljenih visokih moralnih in etičnih standardov ni ostalo nič! To so vam pokazali tudi vidni člani vaše stranke, ki so vas kar po vrsti zapustili.

  • sam50 21:49 21.marec 2019.

    Saj vemo,kako je z modo-traja le kratek čas in točno tako je tudi s Cmerarjevo stranko....

Sorodne novice