Dars s posebnim sporočilom za gasilce

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia
Družba za avtoceste v Republiki Sloveniji (DARS) je gasilce na pot pospremila z lepimi željami.
Oglej si celoten članek

Že teden dni se množice gasilcev in prostovoljcev selijo na Kras, kjer skušajo zajeziti obsežne požare. Po podatkih uprave za zaščito in reševanje naj bi se danes s požarom spopadlo 1500 gasilcev iz vse države, uporabili bodo tudi pomoč iz zraka s helikopterji in vojaškimi letali za gašenje.

Vsak dan se proti zahodni Sloveniji odpravi veliko gasilskih vozil. Na tem mestu velja poudariti, da jim je treba omogočiti čim bolj varen in hiter prehod.

Z dobrimi željami so gasilce na pot pospremili pri Darsu. Na avtocestah proti Krasu se na signalnih tablah, kjer pogosto opozarjajo na varnostna tveganja, občasno zasveti napis - Srečno gasilci.

Foto: Instagram DARS gasilci

Pri gašenju prihaja do zelo tveganih situacij za gasilce. Eno od njih je včeraj ujel objektiv. Posnetek s prve bojne linije si lahko ogledate na tej povezavi.

Bitka na Krasu Preklicana evakuacija, prišli romunski "zveri"

Na Kras so v nedeljo prispele nove gasilske enote. Današnje aktivnosti bodo namenjene predvsem intenzivnemu zalivanju robov požarišča.

Danes ponoči okrog 4. ure zjutraj je požarišča sicer malce namočil dež, a večjih pozitivnih posledic ni bilo, saj se teren zelo hitro suši. Skrbi povzroča napovedana burja.

Slovenija Dež ni pomagal, na Krasu nov razlog za skrb

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 17

  • 06:57 25. Julij 2022.

    Samo od lepih želja še Nikoli Nihče ni NIč imel !!! ! !!!

  • 17:04 24. Julij 2022.

    Financiranje od STEFKA KURALT VIDAMAR PODPORA TEM, KI POTREBUJEJO V primeru kakršnih koli težav ali finančnih težav se obrnite na …

  • 14:50 24. Julij 2022.

    Dajte kakšen zemljevid na svetlo, naše domovine. Včasih je bilo to samoumevno . . .

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.