Slovenija
97384 ogledov

Neverjeten prizor: "Kanader nas je rešil zdajle!"

gasilci požar Kras Profimedia
Ob gašenju požara na Krasu prihaja do sila tveganih situacij za gasilce. Eno od njih je ujela kamera.

Na Krasu požari divjajo že skoraj teden dni. Na terenu je več kot 1000 gasilcev iz vse Slovenije, ki se trudijo zavarovati najbolj ogrožena naselja. Pomaga jim več sto prostovoljcev.

Veter povzroča težave pri gašenju in ogroža osebje, ki se bori z ognjem. V zraku je 13 plovil iz različnih držav Evropske unije, ki nudijo ključno pomoč. Več o trenutni situaciji na terenu na tej povezavi.

V zelo tvegani situaciji so se znašli gasilci iz PGD Hrvatini, če gre soditi po uniformah. Objektiv je ujel trenutek, ko se je požar približal gasilcem, takoj zatem pa je priletelo letalo in prineslo odrešitev.

"Nas je rešil! Zdaj nas je rešil!" je po preletu letala dejal eden od gasilcev. Video je posnel Klemen Gorup, gasilec na prvi bojni liniji.

"Tu se vidi, kako pomembna in učinkovita je zračna asistenca gašenja požara," je pripisano na objavi na Twitterju.

Danes sta na pomoč prispeli tudi dve vojaški letali spartan iz Romunije. Kot je Slovenska vojska sporočila na Twitterju, posadke že pripravljajo vse potrebno za izvedbo gašenja na Krasu. 

Posledice teden dni trajajočih požarov spremljajo tudi sateliti evropskega programa Copernicus EU, ki pogosto priskočijo na pomoč ob naravnih katastrofah. Kaj so razkrili satelitski posnetki, boste izvedeli s klikom na to povezavo.

Komentarjev 9
  • bobubob 15:03 25.julij 2022.

    https://www.bitchute.com/video/0eoQ50RSUPO0/ potem pa še satelitska IR slika dogajanja 22.7.2022 ob 8:35 (in še uro prej ter potem) v okolici Azorov, kako so izdelali krepak anticiklon, ki je preusmeril dolino hladnega vlažnega zraka stran od žejne španske,francoske, italijanske in naše zemlje. ...prikaži veče. Tako vzdržujejo greben visokega pritiska že dober mesec. Naši vremenarji vedo, a so hlapčevsko tiho. Enako 'naša' levodesna oblast, saj letos to ni prvo leto poskusov nad Evropo. Naredijo tudi žled.

  • bobubob 14:57 25.julij 2022.

    Zakaj vse to? Globalno segrevanje? Eh, ne bodimo naivni. Kot vedno je za vsem tem neka računica. Zarotnikov? Seveda, samo katerih? Za tiste, ki verjamejo, da je Zemlja ploščata in RTV & Nova24 neodvisna ter 'cepivo' varno, smo zarotniki tisti, ...prikaži več ki brskamo po ozadju, ki iščemo vzrok za take nenadne dogodke, ki iščemo povezavo med izrečenim in storjenim. Taki nismo volili (najbrž) ne Janše, ne Goloba - in nikogar od teh, ki so ali želijo sodelovati z EU paraziti pri ustvarjanju strahu in težav.

  • Peggy_Berkley 12:26 24.julij 2022.

    Google je za vsak dan spletnega dela od doma plačal od 400 do 800 dolarjev. V prvem mesecu sem od Googla doma prejel 21.758 $ in 29.467 $ zadnje plače za 3 ure dela na dan...glej več informacij ............>>>>>>>>> 𝐖𝐰𝐰.𝐂𝐚𝐬𝐡𝐝𝐨𝐰.𝐂𝐨𝐦

Sorodne novice