Slovenija
3927 ogledov

Ogenj še kar ne pojenja, pred gasilci težka noč

Požar na Krasu
1/19
Profimedia
Prebivalci se čez noč ne bodo mogli vrniti domov.

"Za prebivalce Krasa je to že šesti zaporedni dan strahu in negotovosti, za številne gasilce pa neusmiljen boj z ognjeno stihijo," je sporočil Ervin Čurlič iz štaba civilne zaščite za severno Primorsko.

Vse skupaj se je začelo pred tednom dni s požarom pod daljnovodom ob cesti med Mirnom in Opatjim Selom, nato pa se je nočna mora samo stopnjevala.

"Današnji dan je bil zares stresen, tudi z dvema evakuacijama," je nadaljeval Čurlič. Obe ostajata v veljavi tudi preko noči. To velja za naslednje kraje: Opatje selo, Hudi Log in Nova vas ter Vrtoče v občini Miren Kostanjevica, v občini Renče Vogrsko pa za kraje Merljaki, Martinuči, Žigoni, Vinišče, Mohorini in Oševljek. 

požar Renče gasilci požgana zemlja | Avtor: Profimedia Profimedia
Kot je pojasnil, se je z ognjem borilo skoraj tisoč gasilcev, imeli so izdatno pomoč iz zraka, med drugim je na pomoč prišel tudi hrvaški canadair. 

"Kljub vsemu trudu pa noč bržkone ne bo mirna za novo izmeno gasilcev. Ognjeni zublji se še vedno pojavljajo na celotnem loku od vzhoda do zahoda kraškega grebena," je sklenil Čurlič.

Razvoj dogodkov lahko spremljate tudi preko spletne kamere (povezava).

dezurni@styria-media.si

požar Renče gasilci požgana zemlja S terena Slovenija "Videti je, kot bi prišel na Mars"
Komentarjev 1
  • Avatar Evie_Savage
    Evie_Savage 09:55 23.julij 2022.

    Najboljša ponudba ... Google je za vsa spletna dela od doma plačal 638 do 957 dolarjev na dan. Moja mlajša sestra je bila dva meseca brez daela, prejšnji mesec je bil njen ček 28537 dolarjev, tako da je delal doma ...prikaži več 3 ure dela na dan in zaslužil sčasoma lahko še večja ... Tako sem začel ...................... >>>>>>>>>>>>>>>>>>> www.ordcash.com