Slovenija
17840 ogledov

Neverjetne razsežnosti požara na Krasu

Copernicus, požar na Krasu Copernicus
V pripravi so nove, natančnejše karte, so zapisali na upravi za zaščito in reševanje.

Na zahtevo Uprave RS za zaščito in reševanje od četrtka stanje požarov na Krasu spremlja tudi sistem Copernicus. Kot so v sporočilu za javnost zapisali na upravi, je na spletni strani Copernicus dostopna prva karta z oceno razsežnosti požara na Krasu.

Copernicus je program EU za opazovanje Zemlje, ki ga z Evropsko komisijo koordinira in upravlja Agencija EU za vesoljski program v partnerstvu z Evropsko vesoljsko agencijo in državami članicami EU.

Požar na Krasu Slovenija Znova zatulila sirena, ogenj se bliskovito širi

Prva karta z oceno razsežnosti požara je bila narejena z vizualnimi sredstvi na osnovi posnetka, narejenega v četrtek ob 9.54 s satelitom SPOT6/7. Gre za grobo oceno požarišča, ker zaradi gostega dima v četrtek natančnejša ni bila mogoča. V pripravi pa so nove, natančnejše karte, so zapisali na upravi za zaščito in reševanje.

Dogajanje je mogoče spremljati na tej spletni strani.

dezurni@styria-media.si

Požar na Krasu Požar Slovenija Gasilec s terena: Prihaja do poškodb, prisotne so ekipe nujne medicinske pomoči

 

Komentarjev 1
  • Avatar Evie_Savage
    Evie_Savage 09:52 23.julij 2022.

    Najboljša ponudba ... Google je za vsa spletna dela od doma plačal 638 do 957 dolarjev na dan. Moja mlajša sestra je bila dva meseca brez dela, psrejšnji mesec je bil njen ček 28537 dolarjev, tako da je delal doma ...prikaži več 3 ure dela na dan in zaslužil sčasoma lahko še večja ... Tako sem začel ...................... >>>>>>>>>>>>>>>>>>> www.ordcash.com