Slovenija
2951 ogledov

Takšen znesek bodo prejeli gasilci, ki se borijo na Krasu

Robert Golob na Krasu Evropska komisija
Napovedal finančno nadomestilo za prostovoljne gasilce.

Premier Robert Golob je ob današnjem obisku regijskega štaba civilne zaščite v Kostanjevici na Krasu napovedal finančno nadomestilo za prostovoljne gasilce, ki sodelujejo v akciji gašenja požara. To ne bo obdavčeno.

Kot so sklenili na seji vlade, višina pomoči znaša 94,50 evra za sodelujočega gasilca oz. prostovoljca za nad 8 ur dela na dan ter 63 evrov EUR za sodelujočega gasilca oziroma prostovoljca za do 8 ur dela na dan.

"Presenečen sem bil, da morajo prostovoljni gasilci to početi med svojimi dopusti in praktično brez nadomestila," je v izjavi za medije dejal premier. Kot je opisal, gre za majhen izkaz hvaležnosti, a pomemben za prihodnje dni, ko je že jasno, da za gasilce ne bo počitka.

Jutri zjutraj podpora iz zraka še pred klicem na pomoč

Ocenil je še, da nam narava ne prizanaša, do dežja pa da "zna biti napeto vsak dan". Tako bo v prihodnjih dneh po Golobovih besedah najverjetneje treba vložiti še dodatne napore v to, da bodo določene odseke v naprej pripravili in se tako do določene mere zaščitili.

Pri gašenju požara bo sicer že kmalu ponovno pomagal hrvaški kanader, je še napovedal predsednik vlade. Izkazalo se je namreč, da je gašenje iz zraka najbolj učinkovito. Tako se bodo tudi poskušali dogovoriti s sosednjimi državami, da bo v soboto zjutraj, še preden bo klic za pomoč res nujen, podpora iz zraka že na terenu.

S požari na več lokacijah na Krasu se sicer trenutno bori 960 gasilcev. Imajo tudi izdatno pomoč iz zraka, in sicer 11 helikopterjev in letala pilatus.

Ogenj ogroža več krajev na Krasu, danes so tako že odredili evakuacijo prebivalcev iz Opatjega Sela, Nove vasi in Hudega Loga, pozno popoldne pa tudi iz vasi Vrtovče. Skupno je bilo tako danes evakuiranih že več kot 500 ljudi.

dezurni@styria-media.si

Copernicus, požar na Krasu copernicus Slovenija Neverjetne razsežnosti požara na Krasu
Komentarjev 7
  • Avatar Evie_Savage
    Evie_Savage 09:54 23.julij 2022.

    Najboljša ponudba ... Google je za vsa swpletna dela od doma plačal 638 do 957 dolarjev na dan. Moja mlajša sestra je bila dva meseca brez dela, prejšnji mesec je bil njen ček 28537 dolarjev, tako da je delal doma ...prikaži več 3 ure dela na dan in zaslužil sčasoma lahko še večja ... Tako sem začel ...................... >>>>>>>>>>>>>>>>>>> www.ordcash.com

  • Avatar Evie_Savage
    Evie_Savage 09:54 23.julij 2022.

    Najboljša ponudba ... Google je za vsa splestna dela od doma plačal 638 do 957 dolarjev na dan. Moja mlajša sestra je bila dva meseca brez dela, prejšnji mesec je bil njen ček 28537 dolarjev, tako da je delal doma ...prikaži več 3 ure dela na dan in zaslužil sčasoma lahko še večja ... Tako sem začel ...................... >>>>>>>>>>>>>>>>>>> www.ordcash.com

  • Avatar šentjurčanka
    šentjurčanka 07:11 23.julij 2022.

    Posteno bi bilo,da se jih nagradi z vavcerji,za oddih.(poleg denarja)Po vsem tem,kar prestajajo.To je minimalni obliz ,za pozrtvovalnost in vse napore.