Slovenija
16624 ogledov

Zgodilo se je, česar smo se bali: Ogenj zajel še Trstelj!

Požar na Krasu
1/9
Uprava RS za zaščito in reševanje
Požar na Trstelju je aktiven, ogenj se pomika iz doline nad Renčami navzgor.

Za vse, ki se spopadajo s požarom na goriškem delu Krasa, je nova zelo težka noč. Kot je zjutraj za STA povedal nočni vodja intervencije Stanko Močnik, je gorelo na več lokacijah na liniji Kostanjevica na Krasu, Lokev, Opatje selo in Nova vas. Čeprav so si z vsemi močmi več dni prizadevali to preprečiti, je ogenj zajel tudi Trstelj.

Gasilci so sicer ponoči držali požarno linijo pred Opatjim selom, pojavljala pa so se še nova žarišča. Požar na Trstelju je aktiven, ogenj se pomika iz doline nad Renčami navzgor. Na območju je ogromno dima.

Kot je za STA še povedal Močnik, izmučenim gasilcem na pomoč hiti 800 kolegov iz več regij po državi, na gašenje že takoj zjutraj so že pripravljeni helikopterji. Pomagali bosta tudi letali, dogovarjajo se, da bi čim prej na pomoč priskočil kanader.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 3
  • Avatar Evie_Savage
    Evie_Savage 09:45 23.julij 2022.

    Najboljša ponudba ... Google je za vsa spletna dela od doma plačal 638 do 957 dolarjev na dan. Moja mlajša sestra je bila dva meseca brez dela, prejšnji mesec je bil njen ček 28537 dolarjev, tako da je delal doma ...prikaži večma 3 ure dela na dan in zaslužil sčasoma lahko še večja ... Tako sem začel .......... >>>>>>>>>>> www.ordcash.com

  • rd2dmk2 08:55 23.julij 2022.

    enkrat je bil film na tv, kako v ameriki se lotevajo gozdnih požarov, tam ne gasijo, tam požigajo in čistijo. tudi tukaj mislim da bi bilo bolje imet bagre in narediti čistino, kot pa polivat tole vodo. gasilci so na ...prikaži več bojni liniji, če ti z cevjo gasiš si tik pred ognjem. vedo za veter in vse bagre pripeljat in naredit čistino in potem se tam pripravit z vodo in gasilci da se tam ustavi. ne vem to i nam mojem zelniku zraslo, tako delajo v ameriki, pa ne da so amerikaci bolj pametni.

  • Dragonja 08:20 23.julij 2022.

    Banda EU orožje za Ukrajino pa je za Kanadarje bomo čakali pa nekaj let.Amerikanci so med 2.svtovno vojno naredili vsak dan eno ladjo Liberty.