Država že reže sredstva, "prva žrtev" so vozila

Foto: PRIMA
Foto: PRIMA
Na ministrstvu za javno upravo so nekoliko okrnili seznam predvidenih skupnih javnih naročil.
Oglej si celoten članek

Potem ko je vlada zaradi epidemije novega koronavirusa začasno zadržala izvrševanje proračuna, so na ministrstvu za javno upravo nekoliko okrnili seznam predvidenih skupnih javnih naročil. Novi sklep o določitvi predmetov skupnih javnih naročil za leto 2020, ki ga bo v kratkem potrjevala vlada, ne predvideva več nakupa vozil.

Najboljši avto 2020 Vprašali so na tisoče ljudi, kateri je najboljši avto, ki ga vozijo

Vlada je v začetku lanskega decembra med predmete skupnih javnih naročil za letos uvrstila tudi nakup okoljsko manj obremenjujočih novih motornih in električnih vozil. Krovno pogodbo naj bi z izbranimi ponudniki sklenilo ministrstvo za javno upravo.

Foto: PRIMA Prima električni avti

Koronavirus Beovičeva napovedala, kdaj bi lahko sprostili prve ukrepe

Stari tiskalniki bodo še dobri, manj se bo letelo

Ministrstvo zdaj vladi predlaga, naj nakup novih vozil s seznama skupnih javnih naročil umakne. Kot je navedeno v predlogu sklepa, objavljenem na spletnih straneh vlade, bi preostali predmeti skupnih javnih naročil ostali nespremenjeni. To so med drugim nakup tiskalnikov in letalskih vozovnic, izvajanje poštnih storitev in protokolarnih fotografskih storitev ter različna zavarovanja.

Ostaja upanje? Novo o poletnem dopustovanju na Hrvaškem

K skupnemu javnemu naročanju, s katerim lahko vlada glede na obseg dosega nižje cene, so zavezani ministrstva, organi v njihovi sestavi, vladne službe in upravne enote. Nakup novih vozil kot skupno javno naročilo je bil doslej izveden že večkrat, nazadnje leta 2019. Sicer pa je vozila kupoval vsak naročnik sam.

Foto: Profimedia Madžarsko letalo

Nove okužbe Danes dobre, jutri spet slabe novice

Vlada je 13. marca zaradi spremenjenih razmer, nastanka novih obveznosti za državni proračun in spremenjenih gospodarskih gibanj odločila, da pripravi rebalans letošnjega proračuna. Za čas priprave rebalansa je začasno zadržala izvajanje proračuna za vse neposredne proračunske uporabnike.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 3

  • 20:16 14. April 2020.

    drzava,oziroma vecina ce vse dezave svoj narod napizdujejo...tudi slivenija ni izjema glede tega lazejo nam iz dneva v dan stalno …

  • mph
    15:46 14. April 2020.

    Tako je prav, marsikdaj pa bi verjetno lahko tudi trajno vpeljali telekonference.

  • 14:26 14. April 2020.

    tako se dela

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.