Slovenija
27455 ogledov

Država že reže sredstva, "prva žrtev" so vozila

Prima električni avti PRIMA
Na ministrstvu za javno upravo so nekoliko okrnili seznam predvidenih skupnih javnih naročil.

Potem ko je vlada zaradi epidemije novega koronavirusa začasno zadržala izvrševanje proračuna, so na ministrstvu za javno upravo nekoliko okrnili seznam predvidenih skupnih javnih naročil. Novi sklep o določitvi predmetov skupnih javnih naročil za leto 2020, ki ga bo v kratkem potrjevala vlada, ne predvideva več nakupa vozil.

Sorento Najboljši avto 2020 Avto Vprašali so na tisoče ljudi, kateri je najboljši avto, ki ga vozijo

Vlada je v začetku lanskega decembra med predmete skupnih javnih naročil za letos uvrstila tudi nakup okoljsko manj obremenjujočih novih motornih in električnih vozil. Krovno pogodbo naj bi z izbranimi ponudniki sklenilo ministrstvo za javno upravo.

Prima električni avti | Avtor: PRIMA PRIMA

Bojana Beović Koronavirus Slovenija Beovičeva napovedala, kdaj bi lahko sprostili prve ukrepe

Stari tiskalniki bodo še dobri, manj se bo letelo

Ministrstvo zdaj vladi predlaga, naj nakup novih vozil s seznama skupnih javnih naročil umakne. Kot je navedeno v predlogu sklepa, objavljenem na spletnih straneh vlade, bi preostali predmeti skupnih javnih naročil ostali nespremenjeni. To so med drugim nakup tiskalnikov in letalskih vozovnic, izvajanje poštnih storitev in protokolarnih fotografskih storitev ter različna zavarovanja.

Hrvaška obala Ostaja upanje? Popotnik Novo o poletnem dopustovanju na Hrvaškem

K skupnemu javnemu naročanju, s katerim lahko vlada glede na obseg dosega nižje cene, so zavezani ministrstva, organi v njihovi sestavi, vladne službe in upravne enote. Nakup novih vozil kot skupno javno naročilo je bil doslej izveden že večkrat, nazadnje leta 2019. Sicer pa je vozila kupoval vsak naročnik sam.

Madžarsko letalo | Avtor: Profimedia Profimedia

Covid-19, UKC Ljubljana Nove okužbe Slovenija Danes dobre, jutri spet slabe novice

Vlada je 13. marca zaradi spremenjenih razmer, nastanka novih obveznosti za državni proračun in spremenjenih gospodarskih gibanj odločila, da pripravi rebalans letošnjega proračuna. Za čas priprave rebalansa je začasno zadržala izvajanje proračuna za vse neposredne proračunske uporabnike.

Komentarjev 3
  • SonnyBlack 20:16 14.april 2020.

    drzava,oziroma vecina ce vse dezave svoj narod napizdujejo...tudi slivenija ni izjema glede tega lazejo nam iz dneva v dan stalno bolj. jaz tem stavkom iz clanka ne verjamem nic. drzava ni za narod naredila nic

  • mph 15:46 14.april 2020.

    Tako je prav, marsikdaj pa bi verjetno lahko tudi trajno vpeljali telekonference.

  • mulc1 14:26 14.april 2020.

    tako se dela