Janša: Golobova vlada podpira Putina

Foto: Vlada RS
Foto: Vlada RS
Opozicija kritična do poziva vladi k razumnemu oblikovanju stališča glede Ukrajine.
Oglej si celoten članek

Poziv intelektualcev in politikov novi vladi, naj poišče alternativne pristope k ukrajinski vojni, po mnenju predsednika NSi in nekdanjega obrambnega ministra Mateja Tonina ogroža nacionalno varnost. Predsednik SDS in nekdanji premier Janez Janša pa je ocenil, da gre za neposredno podporo agresiji ruskega predsednika Vladimirja Putina.

Slovenija Obračun Janše in Švarc Pipan: Ministrica šefu SDS očita, da je ego!

Tonin je na Facebooku zapisal, da v Sloveniji "obstaja krog različnih levih 'intelektualcev', ki verjamejo, da je vzrok za napad Rusije na Ukrajino širitev zveze Nato na vzhod", ter da je za dolgotrajnost vojne kriva Ukrajina in zahodni zavezniki, "ki z dobavami orožja in materialno pomočjo pomagajo državi, da ustavi brutalno rusko agresijo in zavaruje svojo neodvisnost". Dodal je, da gre brez dvoma za "sprevrženo logiko", ki je po njegovem mnenju uvod v razpravo o tem, da bi Slovenija morala izstopiti iz zveze Nato.

Foto: Epa Vladimir Putin

Slovenija Goloba zanima, za koliko ljudi je "poskrbel" Janša

Skoraj 20 vidnih intelektualcev in politikov je v petek novo vlado pozvalo k "razumnemu oblikovanju stališča do vojne v Ukrajini". Zapisali so, da sicer ni nikakršnega dvoma, da je Putin z ukazom o napadu na Ukrajino zagrešil "neizbrisljiv vojni zločin", a so dodali, da zahodno oboroževanje ukrajinskih sil prispeva k moči njihovega odpora, a realnih možnosti, da bi lahko v celoti pregnale agresorja s svojega ozemlja, ni. Med drugim sta se pod poziv podpisala nekdanja predsednika republike Milan Kučan in Danilo Türk.

Slovenija Janši manever ni uspel

Meni še, da imamo moralno in zgodovinsko dolžnost, da pomagamo Ukrajini po svojih najboljših močeh. "Gre za naše temeljne vrednote, na katerih je nastala tudi Slovenija," je zapisal in dodal, da je ključno vprašanje, "ali smo jih pripravljeni braniti z dejanji ali le z besedami".

Slovenija "Na računalnikih in mobilnih telefonih funkcionarjev se je pobrisalo podatke"

Janša pa je na Twitterju zapisal, da je poziv, da se Ukrajini ne pomaga več z orožjem "neposredna podpora Putinovi agresiji, podpisana s strani tistih, ki so ustanovili Gibanje Svoboda in ki neposredno vplivajo na delo slovenske vlade".

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 58

  • MK
    17:19 13. Junij 2022.

    strokovni kadri https://siol.net/novice/slovenija/zena-poslanca-levice-je-dobila-dobro-sluzbo-pri-ministru-mescu-581602

  • 22:25 12. Junij 2022.

    JJ pa je 'podpiral' Bidna. Oz. njegovo politiko 'prepričevanja' EU, ta pa se, pošteno rečeno, temu ni kaj dosti upirala. …

  • 20:44 12. Junij 2022.

    Temu JJ se je čisto zmešalo. Potrebuje nujno zdravnika.

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.