Slovenija
7041 ogledov

Janša: Golobova vlada podpira Putina

Robert Golob, Janez Janša Vlada RS
Opozicija kritična do poziva vladi k razumnemu oblikovanju stališča glede Ukrajine.

Poziv intelektualcev in politikov novi vladi, naj poišče alternativne pristope k ukrajinski vojni, po mnenju predsednika NSi in nekdanjega obrambnega ministra Mateja Tonina ogroža nacionalno varnost. Predsednik SDS in nekdanji premier Janez Janša pa je ocenil, da gre za neposredno podporo agresiji ruskega predsednika Vladimirja Putina.

vlada janez janša Slovenija Obračun Janše in Švarc Pipan: Ministrica šefu SDS očita, da je ego!

Tonin je na Facebooku zapisal, da v Sloveniji "obstaja krog različnih levih 'intelektualcev', ki verjamejo, da je vzrok za napad Rusije na Ukrajino širitev zveze Nato na vzhod", ter da je za dolgotrajnost vojne kriva Ukrajina in zahodni zavezniki, "ki z dobavami orožja in materialno pomočjo pomagajo državi, da ustavi brutalno rusko agresijo in zavaruje svojo neodvisnost". Dodal je, da gre brez dvoma za "sprevrženo logiko", ki je po njegovem mnenju uvod v razpravo o tem, da bi Slovenija morala izstopiti iz zveze Nato.

Vladimir Putin | Avtor: Epa Epa

Robert Golob, Janez Janša Slovenija Goloba zanima, za koliko ljudi je "poskrbel" Janša

Skoraj 20 vidnih intelektualcev in politikov je v petek novo vlado pozvalo k "razumnemu oblikovanju stališča do vojne v Ukrajini". Zapisali so, da sicer ni nikakršnega dvoma, da je Putin z ukazom o napadu na Ukrajino zagrešil "neizbrisljiv vojni zločin", a so dodali, da zahodno oboroževanje ukrajinskih sil prispeva k moči njihovega odpora, a realnih možnosti, da bi lahko v celoti pregnale agresorja s svojega ozemlja, ni. Med drugim sta se pod poziv podpisala nekdanja predsednika republike Milan Kučan in Danilo Türk.

Novice: Janševe posle bo preiskovala poslanka, s katero imata pestro zgodovino - Janez Janša Slovenija Janši manever ni uspel

Meni še, da imamo moralno in zgodovinsko dolžnost, da pomagamo Ukrajini po svojih najboljših močeh. "Gre za naše temeljne vrednote, na katerih je nastala tudi Slovenija," je zapisal in dodal, da je ključno vprašanje, "ali smo jih pripravljeni braniti z dejanji ali le z besedami".

vlada janez janša Slovenija "Na računalnikih in mobilnih telefonih funkcionarjev se je pobrisalo podatke"

Janša pa je na Twitterju zapisal, da je poziv, da se Ukrajini ne pomaga več z orožjem "neposredna podpora Putinovi agresiji, podpisana s strani tistih, ki so ustanovili Gibanje Svoboda in ki neposredno vplivajo na delo slovenske vlade".

 
Komentarjev 58
  • MK 17:19 13.junij 2022.

    strokovni kadri https://siol.net/novice/slovenija/zena-poslanca-levice-je-dobila-dobro-sluzbo-pri-ministru-mescu-581602

  • bobubob 22:25 12.junij 2022.

    JJ pa je 'podpiral' Bidna. Oz. njegovo politiko 'prepričevanja' EU, ta pa se, pošteno rečeno, temu ni kaj dosti upirala. Se je raje predala hlapčevanju ZDA namesto da bi skrbela za svoje uravnotežene interese v korist članic in si včasih ...prikaži večh upala reči - NE. Rusi so naši sosedje, čeprav včasih neprijetni, ampak to je pač globalna politika velikih. Tudi ZDA niso bile prizanesljive in so odločno nagnale Ruse s Kube. S tem, da so Rusi takrat razumeli, kje je meja, Američani danes pač ne.

  • dusko89 20:44 12.junij 2022.

    Temu JJ se je čisto zmešalo. Potrebuje nujno zdravnika.