Slovenija
24604 ogledov

Janši manever ni uspel

Janez Janša Profimedia
Janša ni uspel s predlogom za glasovanje o nezaupnici vodstvu Združenje za vrednote slovenske osamosvojitve (VSO).

Združenje za vrednote slovenske osamosvojitve (VSO) je zvečer v Grosupljem izpeljalo akademijo. Po njej je bil predviden zbor organizacije, na katerem je bila kot ena izmed točk predvidena tudi razprava o delu vodstva, a je bil zbor na koncu preložen na jesen. Alojz Peterle tako ostaja predsednik združenja.

V organizaciji naj bi se namreč pojavile nekatere kritike na račun Peterleta in podpredsednika Antona Krkoviča. Z njima naj bi bil nezadovoljen predvsem predsednik SDS Janez Janša, ki naj bi tudi podal predlog za glasovanje o nezaupnici vodstvu. Po besedah Peterleta, je Janša danes povedal, da ni predlagal glasovanja o nezaupnici, pač pa glasovanje o zaupnici, kar pa se Peterletu zdi "skoraj enako".

Danes so se po besedah Peterleta pogovorili in se odločili, da zbor premaknejo na jesen, med drugim tudi zato, ker nekateri niso dobili vabila. Sam je, kot je dejal, povedal, da bo "držal organizacijo v območju poslanstva in kompetenc, ki jih ima", kot tudi, da "ob tako polarizirani Sloveniji ne potrebujemo še polariziranega združenja". Na vprašanje, ali so se s tem napetosti v VSO pomirile, pa je za STA odgovoril, da so se "nekoliko ublažile".

Eden od dveh podpredsednikov, Krkovič, je pred zborom za STA ocenil, da je razprava o delu vodstva namenjena predvsem njegovi zamenjavi, kar je posledica podpore Robertu Golobu, ki jo je izrazil, ko je ta ostal brez soglasja za nov mandat na čelu Gen-i.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 16
  • Pierre 15:38 13.junij 2022.

    Lojzek orgličar in Jajo - gobarja te dežele, poleg še nekaterih !!!!!

  • PaPajapopi 08:05 10.junij 2022.

    https://www.facebook.com/MASKE-DOL-100890695973156/videos/borut-pahor-zakaj-ti-ljudje-ki-so-omenjeni-v-videu-ne-dobijo-dr%C5%BEavnega-priznanja/811979669773574/

  • jakec42 07:27 10.junij 2022.

    Dokler bo Janez zmerjal in poniževal drugače misleče,pretvarjal zgodovino,podpiral bogato cerkev,nima nobenih možnosti da ga ljudje volijo.