Karl Erjavec: V Janševi vladi ne bom sodeloval

Foto: Saša Despot
Foto: Saša Despot
Novi predsednik DeSUS je pojasnil razloge, zakaj ne želi biti minister sedanje vlade.
Oglej si celoten članek

"Želim vas seznaniti, da kot predsednik stranke ne nameravam sodelovati v vladi Janeza Janše," je v današnji izjavi po srečanju vodstva stranke DeSUS dejal novi predsednik Karl Erjavec in dodal, da je Janšo s tem seznanil še preden je postal predsednik stranke, ko je bil na njem na pogovoru. "Že leta 2018 sem javno povedal, da sem dvakrat sodeloval v tej vladi in da si ne želim sodelovati še tretjič. V politiko se nisem vrnil, da bi bil ponovno minister, ampak zato, ker želim, da bo stranka še naprej parlamentarna stranka. Naslednje leto  praznujemo 30 obletnico, škoda bi bilo, da upokojenci in drugi v državnem zboru ne bi imeli svojega zastopnika."

"Ne bom ne član vlade ne minister te vlade. Zato tudi ne vidim nobene potrebe, saj imamo tam dva ministra, ki delata odgovorno. Ne vidim razloga, da bi sam moral biti v vladi. Če bi prišlo do koalicijskega sestanka, pa pričakujem, da bom dobil vabilo."

Karl Erjavec, predsednik DeSUS

Glede Janševega pogoja, da morajo predsedniki koalicijskih strank sodelovati v vladi, pa je dejal, da je to tudi odločitev koalicijskih partnerjev: "Sam sem se odločil, da ne sodelujem v tej vladi in to svojo odločitev spoštujem."

Slovenija Erjavec. Karl Erjavec.

Glede epidemije je dejal, da je situacija trenutno zelo resna. "Številke so zelo zaskrbljujoče, minister za zdravje se izredno trudi," je poudaril Erjavec. "Poskuša reševati situacijo, a očitno delamo nekaj narobe, da se številke ne zmanjšujejo. Strokovno situacije ne bi komentiral, ker gre za strokovna vprašanja - na to vam bo več povedal minister za zdravje, s političnega vidika pa številke niso dobre in nas lahko skrbi še naprej."

Na vprašanje novinarjev, ali je bil po izvolitvi za predsednika DeSUS v stiku s predsednikom vlade Janezom Janšo, je dejal, da ja. "Govorila nisva, mi je pa čestital preko SMS."

KUL Ne izključujejo možnosti, da bi mandatar postal Erjavec Desus Po dolgem času se je oglasil Erjavec: Če bom predsednik, se bo moj glas slišal

Sicer je še pojasnil, a so na srečanju vodstva stranke obravnavali trenutno politično situacijo, položaj stranke v koaliciji ter nadaljevali pogovor s poslansko skupino. "Zame kot predsednika stranke je ključno dobro sodelovanje vodstva stranke s poslansko skupino in organi stranke," je poudaril Erjavec. "Potrebujemo nadaljevanje tega pogovora, glede na aktualne politične razmere, ker očitno bo treba sprejeti določene odločitve."

DeSUS Erjavec je nazaj, tako se je odzval Počivalšek Slovenija Karl Erjavec z vsem orožjem v napad, pa še predsednik Desusa ni postal

dezurni@zurnal24.si

 

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 33

  • 23:22 7. December 2020.

    Gledal sem dnevnik nacinalke.Takoj začetku skoraj 10 min.samo o DeSUS-u in klovnu Erjavci,prosti koncu na precej na kratko Janšev obisk …

  • 20:34 7. December 2020.

    Serpentinšek je tudi vpil, da ne bo šel v Marakeš podpisat mara- keš_ške deklaracije, in tudi ni šel, šel je …

  • 20:11 7. December 2020.

    Še zmeraj si dolžan 1000e pokojnine z obrestimi.

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.