Končno odziv RTV-ja glede domnevnega suspenza Erike Žnidaršič

Foto: MMC RTV SLO
Foto: MMC RTV SLO
Javna televizija se je odzvala na Twitterju.
Oglej si celoten članek

Včeraj je bila precej odmevna vest glede domnevnega suspenza voditeljice Tarče Erike Žnidaršič. Poročanja o tem je sprožil čivk Vaneta Gošnika, novega člana programskega sveta RTVS, o čemer smo poročali v članku na tej povezavi. Gošnik je napisal, da “generalni direktor RTVS in v.d. direktorja TV javnost še nista seznanila, da je Erika v suspenzu in da poteka postopek prekinitve delovnega razmerja iz krivdnih razlogov". 

Veliko prahu je dvignila četrtkova oddaja Tarča, v kateri je sodeloval Franc Kangler. Beseda je tekla o 26 primerih, ki so se vsi pravnomočno končali v korist Kanglerja, ki trenutno opravlja delo državnega sekretarja na notranjem ministrstvu. 

Po oddaji se je na ustvarjalce oddaje in voditeljico vsul plaz kritik. Kritiki so opozarjali, da je sodišče v teh primerih že odločalo in da so te stvari že zaključene. Ustvarjalcem so očitali, da je oddaja pristranska. Že prej omenjeni član programskega sveta je po oddaji zapisal tudi: "Če generalni direktor RTVS in v.d. TV ob včerajšnji Tarči ne bosta sprejela odločnih ukrepov, bo podpora v novem Programskem svetu po moje skopnela kot sneg aprila".   

Po tem članku smo na RTV poslali vprašanja glede tega, a odgovorov nismo prejeli. Smo pa dobili zanesljivo informacijo, da oddaja Tarča prihodnji teden odpade.  V. d. direktorice informativnega programa javne televzije Jadranka Rebernik naj bi po naših informacijah oddajo prihodnji teden odpovedala in ustvarjalce poslala na dopust.

Javna televizija se je danes odzvala na Twitterju, napisali so, da namigovanja o suspenzu novinarke Erike Žnidaršič ne držijo in da je bila odločitev o posebni oddaji o covidu-19, ki bo na sporedu ta četrtek, sprejeta že prej. 

Erika v suspenzu? To naj bi se zgodilo s Tarčo prihodnji teden Magazin Po četrtkovi oddaji voditeljica v suspenzu?

dezurni@styria-media.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 23

  • 15:16 10. Januar 2022.

    Ma hvala bogu, naj raje v pisarni papire prelaga, za druga tak ni! Oddajo naj vodi Jonas.

  • 14:46 10. Januar 2022.

    Še naprej se bo Erikla šla vrhovne sodnice!! Sicer me to ne moti saj je bolj izobražena kot Masleša ona …

  • 13:32 10. Januar 2022.

    SSDS-ovi nastavljenčki se takoj poglobijo v vlogo,katero jim je Gargamel zadal in pričnejo čistiti moteče elemente,ki razkrivajo goljufiva dejanja posvečenih …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.