Slovenija
110988 ogledov

To naj bi se zgodilo s Tarčo prihodnji teden

Erika Žnidaršič Žurnal24 main
Voditeljica Tarče naj bi bila v suspenzu, zoper njo naj bi potekal postopek prekinitve delovnega razmerja zaradi krivdnih razlogov. Dobili smo še nove neuradne informacije.

Kot smo že poročali v članku na tej povezavi proti voditeljici oddaje Tarča Eriki Žnidaršič naj bi tekel postopek prekinitve delovnega razmerja zaradi krivdnih razlogov. “Generalni direktor RTVS in v.d. direktorja TV javnost še nista seznanila, da je Erika v suspenzu in da poteka postopek prekinitve delovnega razmerja iz krivdnih razlogov,” je na Twitterju zapisal Vane Gošnik, novi član programskega sveta RTV Slovenija. Konec decembra je bil na predlog SNS imenovan v programski svet RTVS.

Vliko prahu je dvignila četrtkova oddaja Tarča, v kateri je sodeloval Franc Kangler. Beseda je tekla o 26 primerih, ki so se vsi pravnomočno končali v korist Kanglerja, ki trenutno opravlja delo državnega sekretarja na notranjem ministrstvu. 

Po oddaji se je na ustvarjalce oddaje in voditeljico vsul plaz kritik. Kritiki so opozarjali, da je sodišče v teh primerih že odločalo in da so te stvari že zaključene. Ustvarjalcem so očitali, da je oddaja pristranska. Že prej omenjeni član programskega sveta je po oddaji zapisal tudi: "Če generalni direktor RTVS in v.d. TV ob včerajšnji Tarči ne bosta sprejela odločnih ukrepov, bo podpora v novem Programskem svetu po moje skopnela kot sneg aprila".  

Kako bo s Tarčo prihodnji teden?

Vprašanja smo glede omenjenega suspenza in postopka zoper voditeljico Tarče smo poslali na RTV Slovenija, a odgovorov še nismo prejeli. Smo pa prišli do neuradnih, a zanesljivih informacij, da oddaja Tarča prihodnji teden odpade. 

V. d. direktorice informativnega programa javne televzije Jadranka Rebernik naj bi po naših informacijah oddajo prihodnji teden odpovedala in ustvarjalce poslala na dopust.

Erika Žnidaršič Magazin Po četrtkovi oddaji voditeljica v suspenzu?

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 163
  • borut08 19:44 09.januar 2022.

    Politična mafija ta sistem in država uničuje vse nas,ki smo jim trn v peti.Mogoce se bojijo odgovorni za to da lopovi ne odgovarjajo oz.organi pregona,ki naj bi se soočili z Eriko v naslednji oddaji Tarče.

  • dejan20 16:16 09.januar 2022.

    Novinarki zelim da to prezivi in upam da ima na desnem polu kaksnega prijatelja casi so pac taksni

  • Avatar MS
    MS 13:04 09.januar 2022.

    Erika niti z eno besedo ni poskušala prejudicirati pravnomočnih sodb! Postavljala je le vprašanja ki zanimajo slovensko javnost! Slovenski javnosti se je pač zdelo čudno kako je vseh 26 tožb proti Kanglerju serijsko padalo! To je pač profesionalna dolžnost preiskovalnih ...prikaži večh h novinarjev in Erika je to odlično opravila! Če bo zaradi tega izgubila službo se naši slovenski družbi ne piše dobro!