Slovenija
110817 ogledov

Končno odziv RTV-ja glede domnevnega suspenza Erike Žnidaršič

Erika Žnidaršič MMC RTV SLO
Javna televizija se je odzvala na Twitterju.

Včeraj je bila precej odmevna vest glede domnevnega suspenza voditeljice Tarče Erike Žnidaršič. Poročanja o tem je sprožil čivk Vaneta Gošnika, novega člana programskega sveta RTVS, o čemer smo poročali v članku na tej povezavi. Gošnik je napisal, da “generalni direktor RTVS in v.d. direktorja TV javnost še nista seznanila, da je Erika v suspenzu in da poteka postopek prekinitve delovnega razmerja iz krivdnih razlogov". 

Veliko prahu je dvignila četrtkova oddaja Tarča, v kateri je sodeloval Franc Kangler. Beseda je tekla o 26 primerih, ki so se vsi pravnomočno končali v korist Kanglerja, ki trenutno opravlja delo državnega sekretarja na notranjem ministrstvu. 

Po oddaji se je na ustvarjalce oddaje in voditeljico vsul plaz kritik. Kritiki so opozarjali, da je sodišče v teh primerih že odločalo in da so te stvari že zaključene. Ustvarjalcem so očitali, da je oddaja pristranska. Že prej omenjeni član programskega sveta je po oddaji zapisal tudi: "Če generalni direktor RTVS in v.d. TV ob včerajšnji Tarči ne bosta sprejela odločnih ukrepov, bo podpora v novem Programskem svetu po moje skopnela kot sneg aprila".   

Po tem članku smo na RTV poslali vprašanja glede tega, a odgovorov nismo prejeli. Smo pa dobili zanesljivo informacijo, da oddaja Tarča prihodnji teden odpade.  V. d. direktorice informativnega programa javne televzije Jadranka Rebernik naj bi po naših informacijah oddajo prihodnji teden odpovedala in ustvarjalce poslala na dopust.

Javna televizija se je danes odzvala na Twitterju, napisali so, da namigovanja o suspenzu novinarke Erike Žnidaršič ne držijo in da je bila odločitev o posebni oddaji o covidu-19, ki bo na sporedu ta četrtek, sprejeta že prej. 

Erika Žnidaršič Erika v suspenzu? Slovenija To naj bi se zgodilo s Tarčo prihodnji teden Erika Žnidaršič Magazin Po četrtkovi oddaji voditeljica v suspenzu?

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 23
 • romy 15:16 10.januar 2022.

  Ma hvala bogu, naj raje v pisarni papire prelaga, za druga tak ni! Oddajo naj vodi Jonas.

 • Avatar omega_v6
  omega_v6 14:46 10.januar 2022.

  Še naprej se bo Erikla šla vrhovne sodnice!! Sicer me to ne moti saj je bolj izobražena kot Masleša ona nima kuplčjene diplome na Baš Čaršiji!! Je pa res,da pravnomočnih sodb javna merdijska hiša ne bi smela demantirati ali jih ...prikaži več kakorkoli poskušati spreminjati!! Kazen Erikli in kompaniji bo pokazala koliko pravne države je v Sloveniji!! Močno se bojim,da te odaje Erike ne kažejo na VLADAVINO PRAVA !!

 • sam1 13:32 10.januar 2022.

  SSDS-ovi nastavljenčki se takoj poglobijo v vlogo,katero jim je Gargamel zadal in pričnejo čistiti moteče elemente,ki razkrivajo goljufiva dejanja posvečenih .....