Konec glasovanja, toliko glasov je zbrala opozicija

Foto: Saša Despot
Foto: Saša Despot
Oglej si celoten članek

Že drugi dan zapored je potekala interpelacija ministra za kulturo iz vrst SDS Vaska Simonitija

Interpelacija Vaska Simonitija Prehodi poslancev: danes bo jasno marsikaj

Po ministrici za šolstvo Simoni Kustec in ministru za delo, družino in socialne zadeve Janezu Ciglerju Kralju je bila to že tretja razprava o nezaupnici v tem mesecu. 

Kljub temu da je v času razprave prišlo do številnih razprtij znotraj strank, vprašljivi so bili predvsem glasovi poslancov DeSUS in SMC, je na koncu Simonitiju vendarle uspelo prepričati dovolj poslancev. Za interpelacijo je glasovalo 43 poslancev (zadostovalo bi 46), proti pa 40 poslancev.

Interpelacija Nepričakovana novica iz DeSUS: Zelo tesno bo

Že včeraj zvečer je sicer prišlo v državnem zboru do nemirov, zaradi kaosa so morali prekiniti sejo. Podpredsednik DZ Jože Tanko je namreč Tini Heferle po repliki na Simonitijev odgovor izklopil mikrofon. Med prekinitvijo pa je Simoniti Tini Heferle dejal še, da je nikoli ne bi slikal, tudi v kopalkah ne.

V SMC pa se nemiri danes le še stopnjujejo, vodja poslancev SMC Janja Sluga in podpredsednik SMC Igor Zorčič se ne bosta udeležila današnje seje sveta, saj je po Zorčičevi oceni seja le predstava za javnost. Tudi Sluga pri "taki predstavi" ne vidi smisla sodelovati.

dezurni@zurnal24.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 14

  • 17:28 25. Marec 2021.

    Nov uspešen skok levičarjev v prazen bazen. Še uboga nadomestna poslanka Alenka je prikrevsala na glasovanje v upanju na ministrsko …

  • 17:22 25. Marec 2021.

    Težko razumljivo, dojemljivo, da nam kulturo vodijo takšni nekulturni osebki in, da imajo ob tem še, dovolj podpore. Bizarno !

  • 17:05 25. Marec 2021.

    Opozicija bi morala takoj sprožiti predčasne volitve. Če bo izvoljen Janez s svojo falango, se bom pač s tem sprijaznila. …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.