Slovenija
7657 ogledov

Minister zabrusil poslanki: Nikoli vas ne bi slikal, tudi v kopalkah ne!

poslanci državni zbor
1/3
Državni zbor/Sušnik Matija
Sinoči, proti koncu prvega dela razprave o interpelaciji zoper ministra za kulturo Vaska Simonitija, se je vnel prepir med predsedujočim Jožetom Tankom iz vrst SDS in opozicijskimi poslanci.

Tanko je poslanki LMŠ Tini Heferle izklopil mikrofon. Njeni kolegi so skočili na noge, razjezil se je Matjaž Nemec, ki mu je Tanko podelil dva opomina, takoj za tem pa od njega zahteval, da se odstrani iz poslanskih klopi.

Razlog: Domnevne žalitve podpredsednika Tanka. Ker so bili mikrofoni poslancev izklopljeni, žalitev ni bilo mogoče slišati.

Simoniti se je sicer v zagovoru dokazal kot zelo nekulturen minister za kulturo. Poslance je namreč žalil kar povprek. "Vi, če ne bi bili politik, ne bi preživeli, ker ne znate nič, nič nič nič!" je zabrusil poslancu SD Matjažu Nemcu. "V Trstu vam Kitajci ne bi pustili marel prodajati," je še dodal.

Za zmerljivke ga je na Twitterju pohvalil tudi kolega notranji minister Aleš Hojs. 

Vasko Simoniti | Avtor: Državni zbor / Matija Sušnik Državni zbor / Matija Sušnik

Stranko Levica je označil za najbolj nazadnjaško stranko: "Te grobosti, ki se jih dovolite v vaši stranki nazadnjaški, ki ni podobna ničemur, razen enemu 'trumpetengoldu', torej morate drugič malo paziti. Malo pazite. Ker stranka brez idej in kako bi rekel, zgolj ponaredek neke ideologije, ki jo predstavljate, vas lepo prosim. To je 'trumpetengold' ideologij, v politiki zelo znano!"

Najbolj neprimerno izjavo pa si je Simoniti privoščil po tem, ko je Tanko zaradi prerekanja prekinil sejo in so poslanci ter minister najbrž mislili, da prenosa v živo ni več.

Kot kaže, je Simoniti fotografiral poslance, zato mu je Heferlejeva dejala: "Gospod minister prosim, če me ne slikate, ker ne dovolim!" Simoniti pa ji je zabrusil: "Gospa ne slikam vas, slikam mojo gospo šefinjo kabineta."

"Bolje za vas," mu je odvrnila poslanka LMŠ, minister pa ji ni ostal dolžan: "Vas si ne bi drznil nikoli slikati, gospa. Tudi v kopalkah ne. Ja v kopalkah."

Tina Heferle | Avtor: Državni zbor/Sušnik Matija Državni zbor/Sušnik Matija

 

Komentarjev 25
  • Avatar Jurič Zvonko
    juric 08:54 01.april 2021.

    Saj niste pozabli, kako je Kacin z delom napadel Hvalico, tega Tanka bi moral Nemec s kolom po tej butasti glavi

  • Toni 14:51 25.marec 2021.

    Velika večina članov SDS ne premore osnovne človeške kulture in najosnovnejše kulture komunikacije. Glede na to, da jih niti pod razno ni sram menim, da so bolani in da potrebujejo pomoč, ki pa jo očitno zavračajo, saj zboli vsak dan kakšen član več.

  • miškolin 14:40 25.marec 2021.

    Ja zakaj bi jo pa minister res slikal?? Ni niti pametna še manj pa lepa. Joj ti ubogo babše domišljavo.