LPP pojasnjuje, zakaj ukinja avtobuse

Foto: Saša Despot
Foto: Saša Despot
Spremenjeni vozni red LPP Ljubljana je razburil mnoge.
Oglej si celoten članek

Na spletni strani Ljubljanskega potniškega prometa so 31. januarja objavili spremenjeni vozni red, ki je na socialnih omrežjih sprožil precej ogorčenja zaradi zmanjšega števila voženj na nekaterih linijah. 

Spletni portal Siol.net je v prispevku "Zdaj bomo na 'trolo' čakali še dlje" s primerjavo starega in novega voznega reda na progi 8 denimo ugotavljal, da se je število voženj zmanjšalo za tretjino. Od 62 voženj dnevno ob delavnikih jih je ostalo le še 52. 

Krivo je lepo vreme

Pri LPP so na naše vprašanje, zakaj ukinjajo vožnje, glede na to, da si v Mestni občini Ljubljana prizadevajo za zmanjšanje voženj z osebnimi vozili v prestolnico ter večjo uporabo mestnega prometa odgovorili, da vozne rede spreminjajo vsako leto. 

Višje cene Primite se za denarnice, vse to bo po novem dražje!

Sprememba Janković draži parkiranje v Ljubljani

"Lani so spremembo uvedli marca, letos pa zaradi lepega vremena nekoliko prej," so pojasnili pri LPP. "Ugodne vremenske razmere namreč vplivajo na manjše število potovanj, saj nekateri ob lepem vremenu poti opravijo s kolesom ali peš."

Foto: Nik Rovan ljubljana 09.11.09, placevanej z kartico urbana, parkirisce, kolodvorska cesta,

Dodajajo, da posledično prilagajajo tudi vozne rede, ki vplivajo na spremenjene intervale med vozili ali čase odhodov na nekaterih linijah. "Menimo, da sprememba ne bo vplivala na kakovost prevoza," pravijo pri LPP. "Potnikom priporočamo, da svoje potovanje načrtujejo s pomočjo objavljenih voznih redov in se tako izognejo nepotrebnemu čakanju na postajališčih."

Vožnja bo dražja

18. februarja bo sicer mestni svet MOL potrjeval tudi podražitev nekaterih vozovnic v mestnem potniškem prometu. Če bo predlog potrjen, bodo nove cene začele veljati že 1. aprila. 

Nova podoba Razkrili fotografije, kako bo izgledal prenovljeni LPP

Slovenija Kako ste Jankoviču podarili skoraj 350 tisočakov

"Razlog za pripravo sprememb je sledenje Celostni prometni strategiji MOL in prizadevanje za povečanje števila uporabnikov terminskih vozovnic (cilj je 90% delež terminskih vozovnic) z uvajanjem letne splošne neprenosljive vozovnice in letne upokojenske neprenosljive vozovnice, kar posledično pomeni zmanjšanje uporabe osebnega avtomobila," je zapisano v predlogu. "Ker je namen doseči cilj povečanja števila uporabnikov terminskih vozovnic, se cena enkratne vožnje poveča za 0,10 eura."

Neprenosljiva urbana

Enkratna vožnja se bo tako z 1,20 podražila na 1,30 evra. Na novo bodo uvedli letno neprenosljivo urbano, ki vas bo stala 365 evrov, medtem ko bo letna upokojenska neprenosljiva vozovnica precej cenejša. Zanjo bo potrebno odšteti 220 evrov. 

dezurni@zurnal24.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 15

  • 09:30 7. Februar 2019.

    Iz prve roke vam povem Ni voznilkov ni autobusov Delovni pogoji v LPP so katastrofalni

  • 20:46 6. Februar 2019.

    Koga imajo to za norca, da vsako leto spreminjajo zaradi vremena? Vsako leto spreminjajo zgolj zaradi počitnic (zimskih, letnih, krompirjevih, …

  • 19:21 6. Februar 2019.

    MARK035 Si še bolan ? Elektrošoki niso bili dovolj ? Obstaja tudi zanja možnost-LOBOTOMIJA. Kar mirno in brez skrbi pristani …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.