Na Kitajskem čaka oprema, a se naša vlada ne zgane

Foto: Saša Despot
Foto: Saša Despot
Alibaba naj bi Sloveniji postavila 24 urni rok, potem ko oprema čaka že 12 dni.
Oglej si celoten članek

Na Kitajskem po poročanju POP TV že 12. dan čaka za Slovenijo rezerviranih slabih šest milijonov kosov zaščitne in medicinske opreme, samo mask naj bi bilo pet milijonov 600 tisoč kosov. 

Kot navajajo, gre za ponudbo Alibabe, brez posrednika, zaščitno opremo pa bi lahko dobavili med 8. in 19. aprilom, pri čemer raačun zaradi zavlačevanja Slovenije z vsakim dnem raste - poročajo desetih oz 13 milijonih evrov. Po informacijah POP TV naj bi druga članica postopek od naročila do nabave končala v 24 urah. 

Slovenija Samostojne podjetnike je strah, da bodo morali vračati pomoč

Črn dan za ZDA ZDA kot v nočni mori, Trumpov izpad na tiskovni konferenci

Alibaba naj bi kor poroča POP TV včeraj, po 11 dneh čakanja, postavila ultimat in 24 rok, da se Slovenija odzove, saj naj bi od 3. aprila, ko je potekala izmenjava dokumentacije in certifikatov, z naše strani vse potihnilo. 

Foto: Profimedia koronavirus COVID-19 zaščitne maske

Televizija se je obrnila na zavod za blagovne rezerve, a pojasnila ni dobila, s strani uprave za zaščito in reševanje pa so dobili odgovor, da z dobavo nimajo nič. Gospodarsko ministrstvo jih je usmerilo na obrambno, kjer so jim odgovorili, da so Alibabi poslali "usklajeno povpraševanje". 

V času, ko na Kitajskem čakajo na odziv Slovenije, je Alibaba Sloveniji po poročanju POP TV poslala še eno donacijo - 5000 kosov zaščitnih oblek, 5000 vizirjev in deset ventilatorjev, ki so po poročanju televizije že v skladišču v Rojah. 

Rešil življenja Slovenija krvavo potrebovala pomoč, Čeferin zavrtel telefon

Donacija Maske za Slovenijo že v Evropi, Janša se je zahvalil Čeferinu

dezurni@zurnal24.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 3

  • ode
    09:07 8. April 2020.

    Kot šiptar, ko ti iz cele lubenice izreže košček in ti ga da pokusiti. potem moraš kupiti celo lubenico. Cena …

  • 09:02 8. April 2020.

    ...če kupuješ prek državnih podjetij se ne da provizij delit ,tako rabijo posrednike za nabavo!!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.