Na RTV bodo znova izbirali generalnega direktorja

Foto: Anže Petkovšek RTV Slovenija
Foto: Anže Petkovšek RTV Slovenija
Whatmough gre po zaupnico.
Oglej si celoten članek

Generalni direktor RTV Slovenija Andrej Grah Whatmough gre na Programski svet po zaupnico, so sporočili na RTV Slovenija. Kot so pojasnili, je položaj zasedel "v izjemno zahtevnih okoliščinah", saj naj bi bila finančna situacija precej slaba, poleg tega pa bo "nujno tudi kadrovsko in posledično programsko preoblikovanje".

Kot smo že pisali, se z malih ekranov poslavlja kar nekaj informativnih oddaj, odšlo pa je že tudi veliko novinarjev in urednikov. 

Magazin Voditelj TV Dnevnika Saša Krajnc dal odpoved

studio city Novo vodstvo RTV se bo znebilo še šestih znanih obrazov

Gledanost televizije v živo se zmanjšuje

Vodstvo RTV Slovenija spremembe upravičuje s težkimi razmerami na trgu. "Če izpostavimo gledanost linearne televizije oziroma gledanost televizije v živo se ta močno zmanjšuje, kar je na eni strani rezultat spremenjenih navad gledalcev, deloma pa tudi posledica nezadostnega približevanja programskih vsebin potrebam in željam gledalcev. In to kljub neizmernemu angažmaju vseh zaposlenih na RTV Slovenija, kjer se predanost in zavzetost najbolj pokažeta pri velikih projektih, na primer na pravkar zaključenih Olimpijskih igrah v Pekingu."

Whatmough zdaj meni, da se je z novim štiriletnim mandatom 27. januarja sestava Programskega sveta RTV Slovenija tako spremenila, da marsikdo ni mogel sodelovati oziroma soodločati o imenovanju novega generalnega direktorja, ni imel priložnosti spoznati njegove vizije, programa dela in prioritet. Ocenjuje, da prihodnji projekti zahtevajo njihovo popolno zaupanje, zato je svetnikom predlagal objavo novega javnega razpisa za delovno mesto generalnega direktorja za novo mandatno obdobje ter preveritev, ali na podlagi predstavitve svojega programa dela uživa njihovo zaupanje.

Mandatno-volilna komisija je sicer konec decembra lani kot kandidate za člane programskega in nadzornega sveta izbrala le kandidate SDS, NSi, SMC, DeSUS in SNS.

Novopečeni predsednik programskega sveta dr. Peter Gregorčič je ob tem ocenil, da je predlog generalnega direktorja utemeljen prav zaradi večjih sprememb, ki se obetajo na RTV Slovenija. "Poleg tega je pred mesecem dni nov štiri letni mandat v programskem svetu RTV Slovenija nastopilo kar 21 svetnikov, kar predstavljata dve tretjini Programskega sveta. Upam, da bo tudi v prihodnje preverjanje zaupanja v generalnega direktorja ob imenovanju velike večine novih programskih svetnikov postala nova dobra praksa," je pojasnil. Izredno sejo je sklical v ponedeljek, 28. 2.

dezurni@styria-media.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 1

  • 22:48 21. Februar 2022.

    Tale Grah je bil nezakonito imenovan, zato je zadeva na sodišču. Teha, da gre po zaupnico na programski svet rtv …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.