Magazin > Film & Glasba & TV
92860 ogledov

Voditelj TV Dnevnika Saša Krajnc dal odpoved

saša krajnc Mediaspeed
Iz več virov z RTVS smo izvedeli, da je dal voditelj TV Dnevnika, Saša Krajnc, odpoved.

Saša Krajnc, že 20 let eden najbolj prepoznavnih obrazov informativnega programa RTVS, je po naših informacijah dal odpoved. Kot je znano, so razmere v informativnem programu v zadnjih mesecih zelo zaostrene, posledica tega pa naj bi bila tudi odločitev priljubljenega voditelja osrednje informativne oddaje. 

Dolgoletni voditelj Poročil in TV Dnevnika svoje odločitve za zdaj še ne komentira, na odgovore RTVS še čakamo.

Po tem, ko je bila z vrha TV Slovenija razrešena Natalija Gorščak, je v. d. generalnega direktorja postal Valentin Areh. Po nekaterih informacijah s Kolodvorske je želja, da vodenje TVS začasno prevzame eden od urednikov Odmevov Valentin Areh, prišla iz kabineta premierja Janeza Janše.

Oktobra je z mesta odgovorne urednice odstopila Manica Janežič Ambrožič, ki se ni strinjala s številnimi spremembami informativnega programa, ki so stopile v veljavo te dni. Funkcijo urednice informativnega programa je nato prevzela Jadranka Rebernik. 

RTV Slovenija Velike spremembe na javni televiziji dobile zeleno luč

Programski svet RTV Slovenija je nato konec novembra potrdil predlog programsko-produkcijskega načrta (PPN) zavoda za leto 2022, s katerim je bilo ukinjenih več informativnih oddaj, večina pa preseljena na drugi program. Med drugim je ukinjena tudi oddaja Politično s Tanjo Gobec, ki je bila tako na sporedu zadnjič včeraj. Gobčeva se je od oddaje poslovila z naslednjim citatom: 

 | Avtor:

Del vsebin informativnega programa, kot sta Zrcalo Tedna in Utrip, bo odslej mogoče spremljati na drugem programu. Na tem programu bodo potekale tudi oddaje, povezane z državnozborskimi, predsedniškimi in lokalnimi volitvami, ki bodo prihodnje leto. 

Kot smo poročali, je brez oddaje ostala tudi Zvezdana.

 

 

 

 

Komentarjev 51
  • albert6 09:23 22.februar 2022.

    In to naj bi bila enotna skupna Slovenija. Sram me je za vse tiste ki ste volili samostojnost danes pa perete sosedove postane gate

  • srecko4 05:25 22.februar 2022.

    Vse dobre oddaje bodo selili na noro tv,da si dvignejo rejting razen tarče,

  • dare326 22:25 21.februar 2022.

    Kučanova agencija za agitacijo in propagando se poslavlja.