Magazin > VIP
25094 ogledov

Oddaje Zvezdana ni več, voditeljica in gledalci na nogah!

Zvezdana Mlakar M soseska
Voditeljica pravi, da je bila to politična odločitev …

Danes je igralka in voditeljica Zvezdana Mlakar na Facebooku objavila, da TV Slovenija ukinja njeno pogovorno oddajo Zvezdana, ki je med gledalci izjemno priljubljena. 

"Včeraj so poklicali urednika in rekli, da oddaje Zvezdana ni več. Ko jih je vprašal, kaj je razlog, so mu odgovorili, da ni denarja. Kar ne drži. Oddajo so delali zaposleni, moj honorar je bil mizeren, pa še to sem ga pokrila s sponzorji. Oddaja je v tej kategoriji najbolj gledana in ji nimajo kaj očitati.  Z nacionalno televizijo se ne sme tako delati, ljudem mora ponuditi širok spekter programa, ki se mu ni treba prilagajati trgu, ki mora biti visoko kulturen, ponujati zabavo, izobraževati … To, kar se sedaj dogaja … Politika misli, da je ona nacionalka! Nikoli se ne identificiram z nobeno oblastjo, jaz sem umetnik, jaz se ne smem prodati, jaz nastavljam ogledalo. Zato sem povabila ljudi, da me podprejo. Tega ne jemljem osebno, nisem odvisna od tega dela, a ljudje si zaslužijo najboljše oddaje in program, za tem stojim. Mene žene idealizem, ne lastna rit," je ukinitev oddaje za zurnal24.si komentirala Zvezdana Mlakar, ki je na družbenih omrežjih gledalce že pozvala, da se pisno obrnejo na varuha gledalčevih pravic, če se z ukinitvijo ne strinjajo. Njen zapis si lahko preberete TUKAJ.

"Komu je ta oddaja naredila kaj slabega? Pogovarjali smo se o vrednotah, o ljudeh, o njihovih zgodbah, navdihovali, širili obzorja, nikoli nisem mešala ali komentirala politike. To je nestrokovno. Urednik Rok Smolej je rojen za ustvarjanje televizijskih vsebin in če njega postaviš v kot, potem res ne veš, kaj delaš. Direktor televizije prihaja iz odvetniške pisarne, povejte mi, kaj on ve o tem, kako delujejo mediji? Jaz bom to delala naprej, tako ali drugače. Moj termin pa je sedaj dobila Ana Tavčar, ki jo občudujem in si zasluži svoj prostor. A zakaj mora oditi moja oddaja, termin sem si izborila z znanem in sposobnostjo," še dodaja Mlakarjeva. 

Vprašanja glede ukinitve smo poslali tudi na TV Slovenija. Odgovore še čakamo. 

"Vaša oddaja je edina, ki sem jo gledala na RTV"

Vest o koncu oddaje pa je šokirala tudi Zvezdanine sledilce:

"Kaj je namen tega umika? Ena redkih oddaj na nacionalki, ki ima odlično voditeljico, ki ji je mar za Človeka in Družbo ... Oddaja ima visoko gledanost, širi obzorja, odpira oči, poboža dušo in ljudem ponudi moč, da zmorejo. Torej je namen drugje, politična scena želi hranit ljudi s strahom, tesnobo, ker le taki so poslušni in vodljivi ... Dovolj je. Res je dovolj."

"Joj škoda. Oddaja je bila res super, iz nje smo lahko srkali življenjske izkušnje drugih in se res ogromno naučili. Na vseh področjih življenja, od rojstva pa do smrti, bi skoraj lahko rekli. Včasih sem jokala, včasih se smejala ali pa le požirala vse besede tvojih sogovornikov. Upam, da kakšna druga TV hiša prepozna potencial tvoje oddaje in kaj vse lahko da gledalcu."

"Vaše oddaje širijo obzorja in pokažejo ljudem, da v marsičem nismo sami. Sama jih izredno rada poslušam in se učim, obenem me velikokrat potegnejo, da raziščem o določeni temi še več. Vsekakor pa prebujajo duha in to verjamem, da marsikomu ne paše, žal. Držim pesti, da vaša oddaja ostane."

"Oddaja je ena redkih, v kateri ljudje odprejo svoja srca in spontano odkrito pripovedujejo o svojih uspehih, stiskah, problemih. Se nasmejem, razjočem, premišljujem in širim spoznanja o raznolikosti ljudi, o njihovih poteh do uspeha. Žal mi je, za stiske, ki jih doživljaš, Zvezdana. Te podpiram pri ohranjanju oddaje na nacionalki."

"Zvezdana, vse, kar se sedaj dogaja na vseh področjih, nima smisla in logike. Vaša oddaja je bila edina, ki sem jo gledala na RTV. Vse ostalo mi je bilo nezanimivo. Veliko sem se naučila in začela gledati drugače skozi vaše pogovore. Žalostno, vendar resnično da je korupcija in lastni interesi vsepovsod."

 

Komentarjev 26
  • Marjan Podlogar 14:15 08.januar 2022.

    Nadomestila jo bo nova oddaja z Lorella in Ano Tavčar?? Ojoj, to pa ni vredno komentarja.

  • Dusan12 14:05 06.januar 2022.

    Zvezdana, polomila si ga, v goste v oddajo bi morala povabit vplivneže, kot partizana z Dražgoš, Marko Koprivca, Dejana Židana in še nekaj teh klovnov in oddaja bi pokala po šivih-gledanosti in kulovci bi peli in plesali do jutra

  • jezero 09:33 06.januar 2022.

    Lidija Hren jo bo nadomestila! S plonklistkom v roki. Da revica kaj ne zamoči.

Sorodne novice