Magazin > Film & Glasba & TV
50290 ogledov

Generalni direktor RTVS ni uspel ukiniti priljubljenih oddaj

<scena>29.06.09, studio city, marcel stefancic, rtv, ljubljana, intervju, Nik Rovan
Zaenkrat oddaje Zvezdana, Studio City in Zadnja beseda ostajajo na sporedu kot običajno.

Kot smo že poročali, je generalni direktor RTVS Andrej Grah Whatmough predlagal korenite spremembe programske sheme TV Slovenija in to sredi poletja. Uradni razlog naj bi bil padajoči trend gledanosti, predlog sprememb generalnega direktorja pa je bil priložen uradnemu dopisu k predlogu za soglasje k razrešitvi direktorice TVS Natalije Gorščak. Več o tem TUKAJ.

Grah Whatmough Gorščakovi očita, da ni spoštovala statuta RTVS glede prekoračitve porabe dodeljenih sredstev. Ob opozorilih ob zgodovinsko najnižjih gledanostih TV programov ni ukrepala, prav tako pa ni preverjala pogojev o desetletnem poslovnem sodelovanju RTVS s podjetjem v delni lasti sorodnika enega od odgovornih urednikov na TV Slovenija, navaja Grah Whatmough.  V ozadju razrešitve Gorščakove pa naj bi bila predvsem težnja po umiku Manice Janežič Ambrožič, urednice informativnega programa. Gorščakova je za STA že poudarila, da ne namerava odstopiti, saj ocenjuje, da delo dobro opravlja in da ji s strokovnega vidika ni mogoče ničesar očitati.

Kot kaže, generalni direktor ni uspel

"Generalni direktor je zaradi skrb vzbujajočih poročil strokovne službe za programski kontroling o izrazitem padcu gledanosti v osrednjem večernem pasu na Televiziji Slovenija maja letos prevzel pobudo in za jesen direktorici televizije predlagal nekaj manjših programskih sprememb. Generalni direktor je dokument s predlogom teh sprememb posredoval direktorici televizije na skupnem sestanku, ki so se ga udeležili generalni direktor, direktorica televizije in nekateri odgovorni uredniki programov. Predlagane spremembe bi tudi po mnenju strokovne službe za programski kontroling padajoči trend gledanosti lahko ustavile oziroma celo obrnile navzgor," je na vprašanje, ali se na TV Slovenija z jesenjo res pripravljajo spremembe in ukinitev dveh mesečnih terminov oddaje Studio City, odgovorila PR služba RTVS. 
 
A sprememeb zaenkrat zagotovo ne bo. "Direktorica se z nobenim izmed predlogov ni strinjala, prav tako ni predlagala nobenih alternativnih predlogov, zato jeseni sprememb ne bo, pač pa bo Televizija Slovenija do konca leta izvrševala sprejeti programsko-produkcijski načrt in programske sheme za leto 2021, ki jih je programski svet RTV Slovenija potrdil konec lanskega leta. Naj dodamo, da se generalni direktor RTV Slovenija zaveda pomena poslanstva javnega zavoda, ki pa ga RTV Slovenija lahko uresničuje le, če zagotavlja kakovostne in gledane programske vsebine," so še dodali z RTV Slovenija. 

Komentarjev 29
  • Bojan Lavrencic 08:58 20.avgust 2021.

    Ja Miror gledana je Nora tv in njen maliganski urednik ha ha, glede na ste ilo gledalcev se clani SdS a ne gledajo Nore tv

  • stesl 22:57 12.avgust 2021.

    Daj se pobrigaj za gledanost JaJckone Nore TV 🤣

  • flodur 19:53 12.avgust 2021.

    vsi samo pišete kaj je zanič.katero tv pa bi vi radi gledali ali katere oddaje

Sorodne novice