Magazin > VIP
88935 ogledov

Voditelja RTV Slovenija suspendirali

David Urankar Instagram
Pravi, da se morebitnega ponovnega suspenza ne boji …

Priljubljeni TV voditelj David Urankar pred štirimi leti nekaj mesecev ni smel voditi oddaj na nacionalki, saj se je takrat s svojim mnenjem javno zavzel za pravice istospolno usmerjenih. "Nihče mi tega ni nikoli uradno pojasnil, stališče vodstva pa je takrat bilo, da se kot voditelj TV Slovenija ne smem zavzemati za katerakoli stališča. Pred referendumom sem namreč rekel, da nimamo vsi enakega mnenja, da pa bi vsi morali imeti enake pravice. To so potem objavili na enem od portalov in na Facebook straneh," je danes za zurnal24.si povedal David. V času do referenduma oddaj takrat prav tako menda ni smela voditi Manca Košir. Voditelj tisti čas tudi ni dobil nobenega plačila s strani RTVS, saj na javnem zavodu še danes delo preko svojega S.P.-ja .

Davidova žena Ajda Urankar žena je te dni na njegovo izjavo o enakosti pravic opozorila v luči trenutnih protestov in boju proti rasizmu v ZDA. "To so čisto druge stvari, večjih kapacitet in je neprimerljivo. Je pa moj temnopolti angleški prijatelj zapisal, da danes ni dovolj, da samo nisi rasist, ampak, da je danes trenutek, če že ni bil prej, da postaneš antirasist oziroma, da se aktivno zavzemaš proti rasizmu in pod to se z lahkoto podpišem tudi sam. Suspenza se ne bojim. Bolj kot ljudje z drugačnim mnenjem, me motijo tisti, ki mnenja sploh nimajo," še dodaja Urankar. 

 

 

Komentarjev 12
  • Avatar Maja Kajza
    marelica 19:50 01.julij 2020.

    nimam stalisca, ker me ne briga s kom sosed seksa...

  • AnGus 11:25 07.junij 2020.

    "... kot voditelj TV Slovenija se ne smem zavzemati za katerakoli stališča." Odkrito izražanje levičarske usmerjenosti je torej na RTV Slo dovoljeno, menda celo zaželjeno, podpora istospolnim pravicam pa ne! Vsakodnevno kreiranje javnega mnenja je tudi OK. Le na to ...prikaži večo so pozabili, za kaj so dejansko poklicani: ZA NEODVISNO IN NEPRISTRANSKO INFORMIRANJE! NE pa za ENOSTRANSKE in PRIREJENE POLRESNICE! Hahahahaha, kakšen višek dvoličnosti!

  • kapibara1 08:30 06.junij 2020.

    Tisti voditelj "Male sive celice", je tudi odletel, ker je zagovarjal stališče, ki ni po godu vodstva rtvSLO...

Sorodne novice