Magazin > VIP
25221 ogledov

Zvezdana Mlakar razkrila, da ji RTVS honorarja za oddajo ne plača

Zvezdana Mlakar Saša Despot
Po grožnjah z ukinitvijo nekaterih priljubljenih oddaj na TV Slovenija, se je oglasila tudi igralka in voditeljica Zvezdana Mlakar, ki na televiziji že več let ustvarja uspešno pogovorno oddajo Zvezdana.

Sredi poletja je generalni direktor RTVS Andrej Grah Whatmough želel zrušiti več oddaj in terminov priljubljenih oddaj, a mu to zaenkrat ni uspelo (več o tem TUKAJ). Med njimi tudi pogovorno oddajo  Zvezdana, na kar se je odzvala njena voditeljica in ustvarjalka Zvezdana Mlakar. 

"Niti sanjalo se mi ni, da novi generalni direktor RTV Slovenija želi ukiniti mojo oddajo. 'Moja' drobna oddaja, ki traja 50 minut, okrog 22h na 2. programu, za marsikoga od vas prepozno in nikoli v stalnem terminu, pogovor na katerega se pripravim sama, v pomoč mi je urednik, ki nosi odgovornost za izbiro gostov. Oba predlagava. Oba živiva za to oddajo, pošteno, iskreno, nepreračunljiv! Je to zaušnica mojemu delu? Ga slabo opravljam? Kje grešim? Bi lahko bilo še bolje? Bi, Rok (Smolej op. a.) mi vedno reče, dajva, dajva še več od sebe! Moji pogovori z gosti so iskreni, na vsakega se dobro pripravim, zaupajo mi, povedo vedno veliko več, kot si mislim. V vsakem sem do zdaj našla neverjetno bogastvo. Iz vseh svetov jih izbiram, podpiram in širim filozofijo dialoga, strpnosti, razumevanja. Ustvarja se vedno večji krog ljudi, ki nam prisluhnejo, me spremljajo, mnogi mi celo napišejo, da smo jim s pogovori spremenili življenje? Da je to še ena od redkih oddaj, ki jo spremljajo na TV. Da je to oddaja, o kateri se pogovarjate ob kavi. Kje torej grešim," se na Facebooku sprašuje Zvezdana. 

Jasno je, da bom lahko to delala tudi drugje, saj imam lepa povabila, a bi rada ostala zvesta televiziji, na kateri sem z oddajo začela.

V zapisu pa je voditeljica tudi razkrila, da njenega honorarja ne krijemo davkoplačevalci, pač pa ga v celoti pokrije sponzor: "Snemam dve oddaji hkrati, da so produkcijski stroški nižji. Za vsako oddajo zagotovimo sponzorja, ki v celoti pokrije moj honorar. In 'moja' drobna pogovorna oddaja se praviloma tedensko znajde med najbolj gledanimi oddajami na spletu (rtvslo.si), v družbi glamuroznih šovov, pompoznih športnih dogodkov, političnih prerekanj, visokoproračunskih filmov in serij … Drobna pogovorna oddaja o življenjskih stvareh. Oddaja, v kateri si prisluhnemo!  Žalostna sem in to je vse, kar lahko rečem. To je zaušnica mojemu delu in vsem, ki verjamete v to oddajo. Sicer pa je televizija naša-vaša, ni ekskluzivna last katerekoli oblasti in njenih interesov, vsi plačujemo rtv naročnino, torej se lahko oglasimo in povemo svoje mnenje! Pišete lahko na: pr@rtvslo.si, RTV ima celo svojega varuha gledalčevih pravic: varuh@rtvslo.si, pa še je naslovov … Hvala vsem za pozornost! P.s. Na  tehtno, strokovno in argumentirano kritiko pa sem pripravljena! V nobeno škatlo me ne bo nihče spravil!"

Oddaja zaenkrat ostaja 

Kot so nam zagotovili v PR službi RTVS, se Zvezdani zaenkrat ni treba bati, saj programska shema do konca leta ostaja nespremenjena. "Direktorica se z nobenim izmed predlogov ni strinjala, prav tako ni predlagala nobenih alternativnih predlogov, zato jeseni sprememb ne bo, pač pa bo Televizija Slovenija do konca leta izvrševala sprejeti programsko-produkcijski načrt in programske sheme za leto 2021, ki jih je programski svet RTV Slovenija potrdil konec lanskega leta,“ so za zurnal24.si sporočili s televizije. Menda pa se to še lahko zgodi z rušitvijo direktorice TVS Natalije Gorščak.

Kaj naj bi bilo v ozadju, da si Mlakarjeve generalni direktor ne želi več na programu, voditeljica ne želi špekulirati. "Take domišljije nimam in se niti ne želim osredotočati na to. Razmišljam le o izbiri gostov in tem.  Jasno je, da bom lahko to delala tudi drugje, saj imam lepa povabila, a bi rada ostala zvesta televiziji, na kateri sem z oddajo začela," za zurnal24.si pravi Mlakarjeva. Na vprašanje, ali so ji kdaj sugerirali izbiro gosta, ki ga je zavrnila in bi to lahko bil razlog, da nekaterim njena oddajo ne diši, pa Zvezdana pravi, da tovrstnih pritiskov ni bilo, je pa že zavrnila predloge gostov iz aktualnega političnega sveta, saj politike v svojo oddajo ne želi mešati. 

Komentarjev 26
  • Jurij Krapež 04:38 13.avgust 2021.

    ZVEZDANA MLAKAR KLEMENC s.p.148.211,88 EUR Izbrano obdobje: Ni izbranega obdobja. Za izbiro obdobja označite obdobje na grafu. PLAČNIKI, kjer je prejemnik ZVEZDANA MLAKAR KLEMENC s.p.:

  • Jurij Krapež 04:37 13.avgust 2021.

    https://erar.si/prejemnik/99545420/#transakcije

  • dare326 21:24 12.avgust 2021.

    Malo naj pokadi domačo travo da se pomiri. Drugače mi je to najbolj grozen ženski karakter daleč naokoli.

Sorodne novice