Nevarno v gorah: En policijski helikopter ni bil dovolj

Foto: Policija
Foto: Policija
V gorah se je ta konec tedna zaradi nesreč zvrstilo več helikopterskih reševanj.
Oglej si celoten članek

Policija poroča, da so razmere v gorah zaradi snega in plazov zahtevne. Ta konec tedna so imeli reševalci polne roke dela. Tri reševanja je opravila letalska policijska enota z dežurno ekipo za helikoptersko reševanje v gorah, še eno pa je zaradi zasedenosti policijskega helikopterja z reševanjem opravila tudi reševalna ekipa s posadko helikopterja Slovenske vojske.

GROZLJIVO Strela ubila planinca pod vrhom Triglava

V soboto je policijski helikopter z ekipo za reševanje in gorskimi reševalci najprej pomagal pohodniku z zdravstvenimi težavami v Blejski koči v Krnici.

Slovenija Huda nesreča v gozdu, na pomoč priskočili gorski reševalci

V nedeljo zjutraj je pri Domu pri izviru Završnice reševal moškega s poškodovano nogo, kasneje dopoldan pa je z gorskimi reševalci opravil še težje  reševanje turne smučarke na območju Rateč. Smučarka je pri spustu z območja Male Ponce z glavo trčila v večjo skalo in poškodovana obležala. Po poročanju policistov je bila ustrezno opremljena. Smučala je z manjšo skupino, ki ji je z gorskimi reševalci tudi nudila prvo pomoč.

Slovenija Milimeter od smrti: Gorski reševalec planincu povedal svoje

Foto: Policija Reševanje v gorah s policijskim helikopterjem

Previdno tudi na smučiščih

Med reševanjem turne smučarke pa se je začelo še reševanje obolelega pohodnika na Ptičjem vrhu nad Planino pod Golico. V dogodku so posredovali jeseniški  gorski reševalci in dežurna ekipa HNMP Brnik s helikopterjem Slovenske vojske. Vsi oboleli in poškodovani so bili prepeljani v zdravstvene ustanove.

Požrtvovalnost Serviser na terenu omagal, ponj so morali gorski reševalci

Policija opozarja na zahtevne zimske razmere v gorah, veliko snežnih pasti in na nizke temperature. Zaradi razmer je povečana nevarnost za nesreče in snežne plazove. Policisti dodajajo, da bodite previdni tudi na smučiščih, ki bodo v naslednjih dveh tednih množično obiskana.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.