Slovenija
2024 ogledov

Nevarno v gorah: En policijski helikopter ni bil dovolj

Reševanje v gorah s policijskim helikopterjem Policija
V gorah se je ta konec tedna zaradi nesreč zvrstilo več helikopterskih reševanj.

Policija poroča, da so razmere v gorah zaradi snega in plazov zahtevne. Ta konec tedna so imeli reševalci polne roke dela. Tri reševanja je opravila letalska policijska enota z dežurno ekipo za helikoptersko reševanje v gorah, še eno pa je zaradi zasedenosti policijskega helikopterja z reševanjem opravila tudi reševalna ekipa s posadko helikopterja Slovenske vojske.

Strela GROZLJIVO Gorenjska Strela ubila planinca pod vrhom Triglava

V soboto je policijski helikopter z ekipo za reševanje in gorskimi reševalci najprej pomagal pohodniku z zdravstvenimi težavami v Blejski koči v Krnici.

Nesreča v gozdu Slovenija Huda nesreča v gozdu, na pomoč priskočili gorski reševalci

V nedeljo zjutraj je pri Domu pri izviru Završnice reševal moškega s poškodovano nogo, kasneje dopoldan pa je z gorskimi reševalci opravil še težje  reševanje turne smučarke na območju Rateč. Smučarka je pri spustu z območja Male Ponce z glavo trčila v večjo skalo in poškodovana obležala. Po poročanju policistov je bila ustrezno opremljena. Smučala je z manjšo skupino, ki ji je z gorskimi reševalci tudi nudila prvo pomoč.

Slovenija Milimeter od smrti: Gorski reševalec planincu povedal svoje

Reševanje v gorah s policijskim helikopterjem | Avtor: Policija Policija

Previdno tudi na smučiščih

Med reševanjem turne smučarke pa se je začelo še reševanje obolelega pohodnika na Ptičjem vrhu nad Planino pod Golico. V dogodku so posredovali jeseniški  gorski reševalci in dežurna ekipa HNMP Brnik s helikopterjem Slovenske vojske. Vsi oboleli in poškodovani so bili prepeljani v zdravstvene ustanove.

Reševanje na območju Javornika Požrtvovalnost Slovenija Serviser na terenu omagal, ponj so morali gorski reševalci

Policija opozarja na zahtevne zimske razmere v gorah, veliko snežnih pasti in na nizke temperature. Zaradi razmer je povečana nevarnost za nesreče in snežne plazove. Policisti dodajajo, da bodite previdni tudi na smučiščih, ki bodo v naslednjih dveh tednih množično obiskana.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.