Novo sporočilo Janše državljanom

Foto: Epa
Foto: Epa
Po tem, ko se je vlada odločila za čas božičnih in novoletnih praznikov nekoliko sprostiti nekatere ukrepe, je premier Janez Janša državljane pozval k omejevanju stikov na minimum.
Oglej si celoten članek

"Če je le mogoče, si vesel božič in srečo v novem letu voščimo na daljavo. Če se kljub vsemu vseeno odločimo za obisk, še posebej pazimo, da ne izpostavljamo nevarnosti okužb starejše in bolnike s kroničnimi boleznimi," je na Twitterju zapisal predsednik vlade Janez Janša

Opozoril je, da je nekoliko ugodnejša epidemiološka slika v zadnjih dneh posledica zapor v tednu prej in ne nekaterih predprazničnih sprostitev. "V dneh in tednih pred nami se na vsak način izognimo vseh tveganih stikov in stike nasploh omejimo na minimum," je pozval. 

Vlada je za božične in v primeru ugodne epidemiološke slike tudi novoletne praznike odobrila določene sprostitve ukrepov. Tako 24. in 25. decembra kot 31. decembra in 1. januarja bo mogoče prehajanje občinskih in regijskih meja po vsej državi. Seveda ob pogoju, da bo epidemiološka slika ostala stabilna ali se izboljšala. Dovoljen bo stik maksimalno šestih odraslih oseb iz dveh gospodinjstev na zasebnih površinah. 

Ob tem pa vlada poziva vse, da zmanjšajo stike na minimum že v dneh pred božičen in v tednu po novem letu. "Vsem, ki se bodo v času praznikov družili s člani drugih gospodinjstev, svetujemo, da se po stiku/stikih oziroma obiskih samoizolirajo."

Padla odločitev Božič in silvestrovo - smeli bomo na drug konec države!

Po nepotrebnem ne hodite v tujino

V času praznikov lahko pričakujemo povečan promet na mejah, posledice česar smo lahko videli v soboto, ko je bila čakalna doba za prehod meje na Obrežju tudi deset ur, kolona vozil na avtocesti pa je segala 15 kilometrov daleč. Janša odsvetuje pot čez mejo v času praznikov. "Ponovo opozarjamo, da bo vstop v Slovenijo (in mnoge druge EU države) med in po praznikih skrajno zaostren. Ne odpravljajte se preko meje," je sporočil na Twitterju.

Slovenija Upokojencem dodatek že z decembrskim izplačilom

dezurni@zurnal24.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 33

  • 10:15 21. December 2020.

    kdor si v tem času zaželi rajžanja po svetu zaradi takega ali pa onega razloga, naj mu naša politika da …

  • 23:02 20. December 2020.

    SOCIALNI INZINERING SE USPESNO IZVAJA NAD NAMI..👍👍

  • 21:09 20. December 2020.

    Kakšen odhod v tujino, če nas je pa tale zaprl v državo. Potem se še pa sprenevedajo, ko govorijo, da …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.