Slovenija
146644 ogledov

Novo sporočilo Janše državljanom

Janez Janša Epa
Po tem, ko se je vlada odločila za čas božičnih in novoletnih praznikov nekoliko sprostiti nekatere ukrepe, je premier Janez Janša državljane pozval k omejevanju stikov na minimum.

"Če je le mogoče, si vesel božič in srečo v novem letu voščimo na daljavo. Če se kljub vsemu vseeno odločimo za obisk, še posebej pazimo, da ne izpostavljamo nevarnosti okužb starejše in bolnike s kroničnimi boleznimi," je na Twitterju zapisal predsednik vlade Janez Janša

Opozoril je, da je nekoliko ugodnejša epidemiološka slika v zadnjih dneh posledica zapor v tednu prej in ne nekaterih predprazničnih sprostitev. "V dneh in tednih pred nami se na vsak način izognimo vseh tveganih stikov in stike nasploh omejimo na minimum," je pozval. 

Vlada je za božične in v primeru ugodne epidemiološke slike tudi novoletne praznike odobrila določene sprostitve ukrepov. Tako 24. in 25. decembra kot 31. decembra in 1. januarja bo mogoče prehajanje občinskih in regijskih meja po vsej državi. Seveda ob pogoju, da bo epidemiološka slika ostala stabilna ali se izboljšala. Dovoljen bo stik maksimalno šestih odraslih oseb iz dveh gospodinjstev na zasebnih površinah. 

Ob tem pa vlada poziva vse, da zmanjšajo stike na minimum že v dneh pred božičen in v tednu po novem letu. "Vsem, ki se bodo v času praznikov družili s člani drugih gospodinjstev, svetujemo, da se po stiku/stikih oziroma obiskih samoizolirajo."

Covid-19 in božično-novoletni prazniki Padla odločitev Slovenija Božič in silvestrovo - smeli bomo na drug konec države!

Po nepotrebnem ne hodite v tujino

V času praznikov lahko pričakujemo povečan promet na mejah, posledice česar smo lahko videli v soboto, ko je bila čakalna doba za prehod meje na Obrežju tudi deset ur, kolona vozil na avtocesti pa je segala 15 kilometrov daleč. Janša odsvetuje pot čez mejo v času praznikov. "Ponovo opozarjamo, da bo vstop v Slovenijo (in mnoge druge EU države) med in po praznikih skrajno zaostren. Ne odpravljajte se preko meje," je sporočil na Twitterju.

bankovec 500 evrov Slovenija Upokojencem dodatek že z decembrskim izplačilom

dezurni@zurnal24.si

 
Komentarjev 33
  • rd2dmk2 10:15 21.december 2020.

    kdor si v tem času zaželi rajžanja po svetu zaradi takega ali pa onega razloga, naj mu naša politika da karto- enosmerno in prepoved vstopa v slovenijo za 100 let. ni samo corona, kar slabega nazaj prinesejo.

  • LOOSER 23:02 20.december 2020.

    SOCIALNI INZINERING SE USPESNO IZVAJA NAD NAMI..👍👍

  • vzev 21:09 20.december 2020.

    Kakšen odhod v tujino, če nas je pa tale zaprl v državo. Potem se še pa sprenevedajo, ko govorijo, da so meje odprte, samo dobil boš pa 400€ kazni, ker zapustiš občino. Ni nobenega razloga, da nas zapirajo v državo. ...prikaži več Tudi če bi šel v drugo državo na počitnice in me tam želijo sprejeti, ne ogrožam nikogar v Sloveniji. Lahko dajo pogoje za vstop v državo, ne razumem pa zakaj dajejo pogoje za izstop.