Slovenija
2367 ogledov

Gneča na cestah, na izstop čakajo kar 10 ur

pešci avtocesta PrtScr Promet.si
Dolge kolone se vijejo proti mejnim prehodom s Hrvaško. Prometnoinformacijski center opozarja na nespametno početje nekaterih udeležencev v prometu.

Na cestah proti mejnim prehodom s Hrvaško je danes nepopisna gneča. Pred bližajočimi se prazniki so se v smeri Hrvaške nabrale dolge kolone vozil. 

Najhuje je v smeri mejnega prehoda Obrežje. Med priključkom Drnovo in mejnim prehodom Obrežje proti Hrvaški je zastoj, dolg 15 kilometrov. Na prehod meje se po podatkih, objavljenih ob 13.20, čaka 10 ur. Iz smeri Ljubljane je zadnji možen izvoz pred zastojem Drnovo/Krško.

Ekipe Darsa delijo vodo vsem, ki že več ur čakajo na prehod meje. "Ob dosledno ustvarjenem pasu za prehod intervencijskih vozil, bi bilo to izvedeno veliko hitreje," opozarjajo. 

Ljudje, ki po več ur čakajo v avtomobilih, so nestrpni. "Pešci ne smejo stopiti na avtocest in hitro cesto ali hoditi po njej, določa 30. člen Zakona o pravilih cestnega prometa. Dejanje je lahko smrtno nevarno!," opozarja Prometnoinformacijski center. Kot je razvidno iz njihove objave, veliko ljudi zapušča avtomobile in se sprehaja po avtocesti. Nekateri so celo prečkali drugo smerno vozišče.

Zastoj je tudi na avtocesti Maribor - Ptuj - Gruškovje, kjer je pred mejnim prehodom Gruškovje kolona vozil dolga 3 kilometre in pol. Osebna vozila na prestop meje čakajo dve uri in pol, medtem ko je čakalna doba za tovorna vozila 40 minut. Na mejnem prehodu Gruškovje je čakalna doba za tovornjake tudi pri vstopu v Slovenijo, in sicer štiri ure. 

Prometnoinformacijski center opozarja, da morajo vozniki v zastojih pustiti pas za intervencijska vozila.

zastoj Gruškovje | Avtor: PrtScr Promet.si PrtScr Promet.si

Prometnoinformacijski center ob 13.20 poroča, da je čakalna doba tudi na mejnih prehodih Starod (4 ure), Jelšane (do 30 minut), Metlika (2 uri in pol), Slovenska vas (3 ure), Rigonce (45 minut), Bistrica ob Sotli (3 ure in pol), Dobovec (2 uri), Zgornji Leskovec (3 ure) in Zavrč (45 minut). 

Vozila čakajo tudi na avstrijski strani predora Karavanke. Tam je kolona dolga dva kilometra, predor pa občasno zapirajo. 

Zastoj je tudi na cesti Podgrad - mejni prehod Starod.

Zaradi prometne nesreče je na primorski avtocesti med Postojno in Uncem, pri počivališču Ravbarkomanda proti Ljubljani, promet preusmerjen skozi počivališče. Nastaja zastoj. 

dezurni@zurnal24.si

 

Komentarjev 7
  • klemenmo 13:22 19.december 2020.

    Predpisana globa za nepravilno razvrščeno vozilo ob zastoju na avtocesti ali hitri cesti je 200 evrov. https://www.policija.si/svetujemo-ozavescamo/prometna-varnost-category-blog/65121-pravilno-razvranje-ob-zastoju-na-avtocesti-reuje-ivljenja tule čakajo € da se poberejo, Policija pa nič ...

  • Avatar ovca
    ovca 12:38 19.december 2020.

    Kaco caka v koloni? Aja,ne,on bo sel s helikopterjem...

  • dd 12:27 19.december 2020.

    Moji sosedje makedonci so se tudi odpravili dol. Ti itak že od začetka ne upoštevajo nobenega zakona. Na veliko se družijo, nimajo mask, delajo po hišah,..