"Ljudje so jih spregledali in ne padajo več na te finte"

Foto: Anže Petkovšek referendum 3x Foto: Anže Petkovšek referendum 3x Foto: Anže Petkovšek referendum 3x Foto: Anže Petkovšek referendum 3x Foto: Anže Petkovšek referendum 3x Foto: Anže Petkovšek referendum 3x Foto: Anže Petkovšek referendum 3x
Koalicijske stranke Gibanje Svoboda, SD in Levica izid referendumov o spremembah zakonov o Radioteleviziji Slovenije (RTVS), dolgotrajni oskrbi in vladi pričakujejo skupaj v ljubljanskih Stegnah.
Oglej si celoten članek

Predstavniki koalicije so se zbrali v ljubljanskih Stegnah, vsi so v pričakovanju rezultatov.

Ministrica za kulturo Asta Vrečko (iz kvote Levice) je dejala, da si želijo čim večje udeležbe, saj se na referendumih izrazi ljudska volja. V koaliciji so po njenih besedah na terenu naredili vse, kar je v njihovi moči, da so zagovarjali svoje zakone. Zahvalila pa se je tudi civilni družbi, ki je s svojimi kampanjami poudarjala bistvo zakona o RTVS, zakaj je pomembno, da imamo javno in neodvisno RTVS. Odzivi na terenu so bili po njeni oceni zelo dobri.

"Ljudje ne padajo več na te finte"

Ministrica za javno upravo Sanja Ajanović Hovnik (iz kvote Svobode) je dejala, da pričakuje, da bodo vsi trije zakoni potrjeni na referendumu. Kampanja je bila z njihove strani dobra in organizirana, je dejala. Pokazali so, da so ekipa, da držijo skupaj in verjamejo v to, kar delajo in v zakone, ki so predmet preizkusa na referendumih.

Udeležba, ki je znana za zdaj, po njenem mnenju kaže, da ljudstvo zaupa vladi in da je največja opozicijska stranka SDS želela metati polena pod noge tej vladi. "Ljudje so jih spregledali in ne padajo več na te finte," je dejala. Zahvalila se je tistim javnim uslužbencem, ki že tretji vikend zapored preživljajo na delovnem mestu, da preštejejo glasove in da uveljavijo demokratično voljo ljudstva.

Mesec: "Ljudje razumejo, kdo ruši in kdo gradi"

Minister za delo, družine, socialne zadeve in enake možnosti Luka Mesec je glede volilne udeležbe do 16. ure dejal, da ta pomeni, da ljudje razumejo, da je bilo danes treba na volišča, če ne zaradi drugega, zato da predlagateljem pokažejo, "da se referenduma pač ne izplača imeti vsak teden, ker ga bodo izgubili". Referendumska kampanja je po njegovih ocenah zelo lepo pokazala izbiro, ki jo imajo volivci - "Slovenijo preteklosti, kakršno smo videli zadnji dve leti", in Slovenijo prihodnosti, upanja, optimizma, gradnje. "Mislim, da bo rezultat pokazal, da ljudje razumejo, kdo ruši in kdo gradi," je še dodal.

Volivci so danes odločali, ali naj se uveljavijo spremembe zakona o vladi, spremembe zakona o dolgotrajni oskrbi in novela zakona o RTVS, kot jih je sprejel državni zbor. S podpisi volivcev podprto zahtevo za razpis referendumov je vložila opozicijska stranka SDS.

Referendumi Na tem referendumu je bil Janša najbližje uspehu Slovenija To tvita Janez Janša, medtem ko gleda, kako je izgubil referendume Slovenija Referendumi: Tako kažejo delni izidi

dezurni@styria-media.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 19

  • 18:35 28. November 2022.

    Janša - tango down, hehehe

  • MS
    11:59 28. November 2022.

    .Aprilske državnozborske volitve- Janša puši ==> Logarjeva kandidatura za predsednika države- Janša puši, ==> Logar zaradi slabega volilnega izida odstopil …

  • 07:22 28. November 2022.

    Kaj in koga je najlažje vodi...državo v kateri se niža inteligenčni standard...greš na malico in malo prisluhneš kakšne debate obstajajo...ja …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.