Slovenija
5144 ogledov

Na tem referendumu je bil Janša najbližje uspehu

volitve Slovenija Profimedia
Kot kaže po prvih rezultatih današnjih referendumov, bo najmanjša razlika pri spremembah zakona o vladi.

Po slabih 80 odstotkih preštetih glasovnic kaže, da bodo uveljavljeni vsi trije zakoni, o katerih so volivci odločali na današnjih referendumih. Trenutne izide lahko spremljate na tej povezavi. 

Spremljamo jih tudi na Žurnal24.si, trenutni izid spremljamo na tej povezavi. 

Za novelo zakona o RTVS je po delnih neuradnih izidih po približno polovici preštetih glasovnic glasovalo 61,6 odstotka, proti pa 38,4 odstotka. Spremembe zakona o dolgotrajni oskrbi je podprlo 61 odstotkov, proti je glasovalo 39 odstotkov. Pri spremembah zakona o vladi je glas za uveljavitev zakona oddalo 55,3 odstotka, proti pa 44,7 odstotka. Na Twitterju se je že pojavljajo odzivi.

Golob Janši pri tem očital nagajanje vladi

V zadnjem soočenju pred referendumi, ki sta ga na POP TV imela predsednik vlade Robert Golob in vodja opozicije Janez Janša je Golob poudaril, da nobeni vladi do zdaj v zgodovini Slovenije ni bilo treba polagati računov za svojo organiziranost. "To je najboljši dokaz nagajanja opozicije," je menil.

Janša mu je odvrnil, da "ne obstajajo nobeni načrti, ki jih sedanja vlada ne bi mogla uresničevati s 16 resorji". Prepričan je, da gre zgolj za zagotavljanje ministrskih položajev za Alenko Bratušek, Marjana Šarca in za Luko Mesca. Menil je tudi, da je usklajevanje velikega števila resorjev bistveno težje kot manjšega. Več birokracije pa da pomeni tudi večji strošek.

Golob meni, da bi se nova ministrstva spopadla z razvojnimi izzivi, ki terjajo svoj fokus in svojo ekipo, ki se jim bo posvetila.

vlada janez janša Slovenija To tvita Janez Janša, medtem ko gleda, kako je izgubil referendume Volilna skrinjica, volitve Slovenija Slovenija Referendumi: Tako kažejo delni izidi

dezuni@styria-media.si

Komentarjev 25
  • Avatar Antikrist1
    Antikrist1 18:55 28.november 2022.

    Janša go home!

  • Avatar MS
    MS 12:01 28.november 2022.

    ,Aprilske državnozborske volitve- Janša puši ==> Logarjeva kandidatura za predsednika države- Janša puši, ==> Logar zaradi slabega volilnega izida odstopil z mesta predsednika ljubljanskega odbora SDS - Janša Puši ==> Referendumi: Zakon o vladi - Janša puši, ==>Zakon o RTV ...prikaži večTV - Janša puši, ==> Zakon o dolgotrajni oskrbi - Janša puši! ==> Zaradi poraza na referendumih počilo med Janšo in Toninom ==> Janša odhaja!

  • Avatar bobnar53
    bobnar53 23:23 27.november 2022.

    Janez, Janez 3x pušiš danes, pušiš tudi v bodoče, ker narod te nič več noče. Nočjo te videt, ne slišat, hočjo te sam še utišat in zbrisat!!