Slovenija
3183 ogledov

"Ljudje so jih spregledali in ne padajo več na te finte"

referendum 3x
1/7
Anže Petkovšek V pričakovanju rezultatov referenduma 3x pri koaliciji Svoboda, SD in Levica.
Koalicijske stranke Gibanje Svoboda, SD in Levica izid referendumov o spremembah zakonov o Radioteleviziji Slovenije (RTVS), dolgotrajni oskrbi in vladi pričakujejo skupaj v ljubljanskih Stegnah.

Predstavniki koalicije so se zbrali v ljubljanskih Stegnah, vsi so v pričakovanju rezultatov.

Ministrica za kulturo Asta Vrečko (iz kvote Levice) je dejala, da si želijo čim večje udeležbe, saj se na referendumih izrazi ljudska volja. V koaliciji so po njenih besedah na terenu naredili vse, kar je v njihovi moči, da so zagovarjali svoje zakone. Zahvalila pa se je tudi civilni družbi, ki je s svojimi kampanjami poudarjala bistvo zakona o RTVS, zakaj je pomembno, da imamo javno in neodvisno RTVS. Odzivi na terenu so bili po njeni oceni zelo dobri.

"Ljudje ne padajo več na te finte"

Ministrica za javno upravo Sanja Ajanović Hovnik (iz kvote Svobode) je dejala, da pričakuje, da bodo vsi trije zakoni potrjeni na referendumu. Kampanja je bila z njihove strani dobra in organizirana, je dejala. Pokazali so, da so ekipa, da držijo skupaj in verjamejo v to, kar delajo in v zakone, ki so predmet preizkusa na referendumih.

Udeležba, ki je znana za zdaj, po njenem mnenju kaže, da ljudstvo zaupa vladi in da je največja opozicijska stranka SDS želela metati polena pod noge tej vladi. "Ljudje so jih spregledali in ne padajo več na te finte," je dejala. Zahvalila se je tistim javnim uslužbencem, ki že tretji vikend zapored preživljajo na delovnem mestu, da preštejejo glasove in da uveljavijo demokratično voljo ljudstva.

Mesec: "Ljudje razumejo, kdo ruši in kdo gradi"

Minister za delo, družine, socialne zadeve in enake možnosti Luka Mesec je glede volilne udeležbe do 16. ure dejal, da ta pomeni, da ljudje razumejo, da je bilo danes treba na volišča, če ne zaradi drugega, zato da predlagateljem pokažejo, "da se referenduma pač ne izplača imeti vsak teden, ker ga bodo izgubili". Referendumska kampanja je po njegovih ocenah zelo lepo pokazala izbiro, ki jo imajo volivci - "Slovenijo preteklosti, kakršno smo videli zadnji dve leti", in Slovenijo prihodnosti, upanja, optimizma, gradnje. "Mislim, da bo rezultat pokazal, da ljudje razumejo, kdo ruši in kdo gradi," je še dodal.

Volivci so danes odločali, ali naj se uveljavijo spremembe zakona o vladi, spremembe zakona o dolgotrajni oskrbi in novela zakona o RTVS, kot jih je sprejel državni zbor. S podpisi volivcev podprto zahtevo za razpis referendumov je vložila opozicijska stranka SDS.

Robert Golob in Janez Janša Referendumi Slovenija Na tem referendumu je bil Janša najbližje uspehu vlada janez janša Slovenija To tvita Janez Janša, medtem ko gleda, kako je izgubil referendume Volilna skrinjica, volitve Slovenija Slovenija Referendumi: Tako kažejo delni izidi

dezurni@styria-media.si

 
Komentarjev 19
 • Avatar Antikrist1
  Antikrist1 18:35 28.november 2022.

  Janša - tango down, hehehe

 • Avatar MS
  MS 11:59 28.november 2022.

  .Aprilske državnozborske volitve- Janša puši ==> Logarjeva kandidatura za predsednika države- Janša puši, ==> Logar zaradi slabega volilnega izida odstopil z mesta predsednika ljubljanskega odbora SDS - Janša Puši ==> Referendumi: Zakon o vladi - Janša puši, ==>Zakon o RTV ...prikaži večTV - Janša puši, ==> Zakon o dolgotrajni oskrbi - Janša puši! ==> Zaradi poraza na referendumih počilo med Janšo in Toninom ==> Janša odhaja!

 • h4ck3r 07:22 28.november 2022.

  Kaj in koga je najlažje vodi...državo v kateri se niža inteligenčni standard...greš na malico in malo prisluhneš kakšne debate obstajajo...ja JJ dela škodo in se ga je treba znebiti, vendar samo desnici...trenutna vlada, dela pa škodo vsem najbolj pa še ...prikaži več delavcem...mogoče ne tistim na minimalcu, bodo pa zagotovot postali vzrok za še več delavcev na minimalcu in da bo "srednji" razred izginil. Bo zanimivo gledati, kakšne izgovore si bodo izmislili, ko zaškripalo. :-)